MENIU CAUTĂ
23 Sep. 2017 07:36 , de Valentina Postelnicu

Opoziția cere demisia ministrului Sevil Shhaideh și dispariția lui Liviu Dragnea din peisajul politic românesc

Distribuie

Partidul Mișcarea Populară a cerut demisia de urgență a ministrului Sevil Shhaideh atât din funcția de viceprim-ministru, cât și din cea de ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene. În plus, cei din Opoziție mai spun că Liviu Dragnea trebuie să răspundă și să dispară din peisajul politic românesc.

Solicitarea PMP a fost făcut după ce Direcția Națională Anticorupție a anunțat că Sevil Shhaideh este urmărită penal într-un dosar de corupție. Ea a fost citată vineri la sediul Direcției Naționale Anticorupție, pentru a fi informată cu privire la calitatea de suspect în dosar.

Sevil Shhaideh este suspectată de procurorii DNA de abuz în serviciu în dosarul „Belina”. În același dosar, procurorii DNA au cerut începerea urmării penale pe numele Rovanei Plumb, suspectată de complicitate la abuz în serviciu.

”În vremea odiosului Guvern USL, ministrul Relu Fenechiu a fost săltat direct din scaunul de ministru și dus la pușcărie. Sperăm, deși senzația de deja-vu există, ca situația să nu se mai repete. Problema majoră nu este însă demisia doamnei Sevil Shhaideh, ci stăpânul PSD Liviu Dragnea. Tot ce atinge Dragnea, toți oamenii săi de încredere pe care îi numește în funcții-cheie, ajung, într-un moment sau altul, la DNA. Liviu Dragnea este responsabil pentru toate numirile catastrofale din Guvern. Să nu uităm că, în decembrie 2016, el a propus-o pe Sevil Shhaideh pentru postul de prim-ministru. Astăzi înțelegem și de ce o susținea cu atâta tărie: îi era îndatorat. Tot Liviu Dragnea e responsabil de urcarea în funcția de ministru al Educației a unei catastrofe pentru învățământul românesc — Liviu Pop”, au transmis cei de la PMP.

Partidul Mișcarea Populară mai spune că ”Liviu Dragnea este și autorul unei premiere în viața politică românească: este primul șef de partid aflat la putere care își demite propriul Guvern (Guvernul Grindeanu) doar pentru a scăpa de cel care ocupa funcția de prim-ministru, deoarece acesta nu îi mai asculta ordinele. Tot el a fost și creierul unei altei premiere politice: este șeful de partid cu cele mai remaniate Cabinete”.

”Pentru toată instabilitatea politică din ultima perioadă, pentru toate gafele guvernamentale care adâncesc prăpastia în care se află economia românească, Liviu Dragnea trebuie să răspundă și să dispară din peisajul politic românesc”, cer cei de la PMP.

USR: Liviu Dragnea a capturat statul, el este cel care a fondat un stat paralel

USR consideră că punerea sub urmărire penală a lui Sevil Shhaideh, vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale și cererea de avizare a urmării penale împotriva Rovanei Plumb, în dosarul Belina, reprezintă dovezi că Liviu Dragnea și-a creat, în interiorul administrației statului, o rețea personală de subordonați, care să răspundă ordinelor și intereselor lui.

USR cere demisia lui Sevil Shhaideh din Guvernul României pentru a nu influența ancheta DNA din poziția înaltă pe care o deține, ca un semn de bună-credință.

Dosarul în care sunt cercetate Sevil Shhaideh și Rovana Plumb se referă, potrivit DNA, la trecerea ilegală, în 2013, a unor părți din Insula Belina și Brațul Pavel din proprietatea statului în proprietatea județului Teleorman și în administrarea Consiliului Județean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate, tot ilegal, unei firme private, prin acțiunea concertată a unor persoane cu funcții publice. Firma la care se referă DNA este TelDrum, controlată de Liviu Dragnea, mai spune cei de la USR.

Citește și: Ce se întâmplă în cazul în care Coreea de Nord testează o bombă cu Hidrogen deasupra Pacificului

Citește mai multe despre demisie, Dosarul Belina și pmp pe Libertatea.

Comentarii