Mergi direct la conținut »
PMP a realizat o analiză a guvernării PSD. Tomac: "Poate constitui baza pentru o anchetă, privind subminarea economiei naţionale"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > PMP a realizat o analiză a guvernării PSD. Tomac: "Poate constitui baza pentru o anchetă, privind subminarea economiei naţionale"

PMP a realizat o analiză a guvernării PSD. Tomac: „Poate constitui baza pentru o anchetă, privind subminarea economiei naţionale”

Partidul Mişcarea Populară a ieşit, marţi, cu o analiză a guvernării PSD pentru perioada 2017 - 2018. Liderul Eugen Tomac spune că acest document poate constitui baza unui demers privind crearea unei comisii parlamentare de anchetă a actualei Puteri pentru subminarea economiei naţionale, a declarat marţi preşedintele PMP Eugen Tomac.

De Valentina Postelnicu,

„Acest raport poate sta la baza oricărei fundamentări în ceea ce priveşte crearea unei comisii de anchetă prin care să putem chema acest guvern, pentru că pur şi simplu prin acţiunile pe care le iniţiază pot fi acuzaţi de subminarea economiei naţionale. (…) Sunt multe aspecte care ne preocupă şi această broşură va fi tipărită în sute de mii de exemplare care vor ajunge în aproape fiecare casă din România, pentru că ne interesează ca românii să ştie unde suntem şi că au fost minţiţi”, a spus Eugen Tomac, anunţând că PMP va consulta şi celelalte partide din Opoziţie cu privire la acest demers.

Broşura prezentată de PMP şi care cuprinde analiza guvernării, în ultimii doi ani, va fi tipărită în sute de mii de exemplare pentru a le fi distribuite românilor.

„Am elaborat un raport de guvernare, al activităţii guvernelor PSD în perioada 2017 – 2018. Ne aflăm la mijlocul acestei legislaturi. Sunt doi ani de când PSD şi-a pus în aplicare programul de guvernare şi, în urmă cu doi ani de zile, prin Ordonanţa 13 se punea în aplicare programul de guvernare marca Dragnea”, a afirmat Tomac.

Potrivit liderului PMP, raportul este structurat pe 12 domenii, iar fiecare capitol este însoţit de citate ale miniştrilor Cabinetului Dăncilă.

El a arătat că, din februarie 2017 şi până în prezent, legislaţia în România a fost modificată de cinci mii de ori, prin ordonanţe, prin legi şi prin decizii. „Românii trebuie să ştie că acest guvern a promis 2.500 de grădiniţe şi creşe şi nu s-a întâmplat nimic din ce a promis. Avem, în schimb, un program de guvernare marca Dragnea, care în proporţie de 90 la sută este preocupat doar de situaţia din justiţie”, a adăugat acesta.

Alina e doctoriță în Timișoara. Incredibil cum a ajuns medic specialist! Pe mâinile cui ne dăm sănătatea
Recomandări

Alina e doctoriță în Timișoara. Incredibil cum a ajuns medic specialist! Pe mâinile cui ne dăm sănătatea

Eugen Tomac a mai susţinut că programul de guvernare a fost construit pe minciuni şi că rămâne nelămurită chestiunea evenimentelor din 10 august, care este „moştenire grea pentru actuala guvernare”.

„Au ajuns să îşi renege şi propriul comisar care le-a spus verde în faţă că actualul guvern nu a fost în stare să atragă fonduri europene pentru proiectele mari de infrastructură. (…) Prin raportul pe care noi l-am pregătit, oricând poate fi iniţiat un demers privind crearea unei comisii parlamentare prin care să anchetăm actuala Putere prin faptul că subminează economia naţională. Este inadmisibil să ai la dispoziţie resurse puse de UE şi pur şi simplu să nu îţi pese nici de situaţia din sănătate, nici de infrastructură, nici de faptul că avem în continuare un abandon uriaş în învăţământ”, a mai spus Tomac.

Citeşte şi: Ministerul Sănătății i-a dat aviz escrocului italian Matteo Politi, care a ajuns să opereze de zeci de ori în România, chiar și la spitalul privat Monza, fără studii de medicină! A fost depistat de asistente că nu știa să-și pună mănușile!

Close
Închide
  Close