Mergi direct la conținut »
Cum a reușit o grupare de români să comită jafuri în Italia folosind 1.600 de mașini!
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cum a reușit o grupare de români să comită jafuri în Italia folosind 1.600 de mașini!

Cum a reușit o grupare de români să comită jafuri în Italia folosind 1.600 de mașini!

Autoritățile din Italia au anunțat joi că au confiscat 1.665 de maşini folosite de o reţea infracţională de români pentru a jefui oameni pe stradă în Italia şi în alte ţări europene, informează agenţia dpa şi presa italiană. Carabinierii au fost sprijiniți în această acţiune de poliţia din România, Spania, Germania, Franţa, Bulgaria, Austria, Elveţia, Ungaria şi Polonia.

De Andreea Radu,

Carabinierii italieni au precizat într-o declaraţie că, după mai mult de doi ani de investigaţii, au reuşit să dovedească 102 furturi şi jafuri comise de 42 de suspecţi români de etnie romă.

În cadrul operaţiunii poliţiei, opt persoane au fost plasate în arest preventiv pentru a fi judecate şi una în arest la domiciliu. Unii suspecţi au fost reţinuţi în Spania şi Marea Britanie pe baza unor mandate de arestare europene, potrivit Agerpres.

Ca mod de operare, suspecţii studiau împrejurimile din maşină şi se opreau lângă un trecător pentru a-l întreba încotro ar trebui să meargă pentru a ajunge într-un anumit loc. În acel moment o femeie cobora din maşină şi, mimând că ar dori să îmbrăţişeze victima, îi sustrăgea acesteia un ceas sau alte obiecte de valoare.

Ţintele erau de obicei persoane în vârstă, mai precizează poliţia, adăugând că suspecţii au obţinut astfel milioane pe care le-au cheltuit pe maşini de lux şi vile cu care se lăudau pe reţelele de socializare.


Citește și:

VIDEO / Imagini cu hoții în acțiune, în timp ce aruncă în aer un bancomat din sectorul 3


 

Close
Închide
  Close