MENIU CAUTĂ
, de Cristian Burcioiu

Polițiștii de frontieră au oprit 19 migranți din drumul spre Ungaria. Printre fugari sunt și șase copii, unul în vârstă de doar trei ani

Distribuie

Polițiștii de frontieră au oprit 19 migranți din drumul spre Ungaria. Grupul, din care fac parte și șase copii, dintre care unul de numai trei ani, se îndrepta pe câmp, spre granița cu Ungaria, țară în care ar fi intenționat să intre ilegal pentru a ajunge ulterior într-un stat din Spațiul Schengen.

Șase irakieni, șase turci, cinci sirieni și doi iranieni, adulți și copii, printre care și un micuț de numai trei anișori, au fost reperați în miez de noapte, pe un câmp, la aproximativ 100 de metri de frontiera cu Ungaria. Siluetele fugarilor au apărut pe ecranele aparatelor cu termoviziune motiv pentru care polițiștii de frontieră arădeni din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Turnu le-au ieșit rapid în drum.

Călăuzele i-au îmbarcat într-un microbuz

Luați la întrebări, migranții ilegali care au forțat granița au spus  că intenția lor era să ajungă mai întâi în Ungaria și mai apoi într-un stat vest-european însă, pentru că nu au reușit să obțină vizele obligatorii, au recurs la varianta ilegală. Călăuziți de persoane care încă nu au fost identificate, cei 19 fugari au fost îmbarcați într-un microbuz care i-a lăsat în apropierea orașului Turnu. De acolo, irakienii, turcii, sirienii și iranienii au pornit-o pe câmp până aproape de frontieră, unde au fost reperați și reținuți.

Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor în cauză acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Citește mai multe despre Irak, migranti și politia de frontiera pe Libertatea.

Comentarii