MENIU CAUTĂ
06 Dec. 2018 19:16

FOTO&VIDEO/ Premieră în România: Orașul în care polițiștii patrulează cu mașini electrice

Distribuie

Parcul auto al Poliției Locale din orașuk Cluj-Napoca, județul Cluj, s-a înnoit cu trei autoturisme electrice marca Renault Zoe. Astfel, au fost înlocuite trei autoturisme vechi marca Dacia Logan, care au îndeplinit condițiile de casare.

„Achiziția a fost posibilă prin participarea Municipiului Cluj-Napoca la Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2017-2019, respectiv la Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic 2017-2019. Mașinile electrice au înlocuit 3 mașini care au îndeplinit condițiile de casare, astfel costurile primăriei au reprezentat diferența rezultată prin aplicarea primei de casare și a ecotichetului primit pentru cumpărarea de mașini electrice. Valoare unei mașini este de 138.330 lei fără TVA.”, a spus Dan Tarcea, viceprimarul orașului, citat de Monitorul de Cluj.

„În primul rând sunt niște mașini care nu poluează”, a spus unul dintre agenți, pentru Digi 24.

Dar și clujenii sunt încântați de noile mașini electrice.

Pentru mediu cred că e un lucru mult mai bun”, spune unul dintre ei.

Astfel, pe lângă autobuzele electrice, iluminatul public cu tehnologie LED, stații de încărcare a mașinilor electrice, străzi și băncuțe smart, biciclete electrice și segway, mașinile electrice doresc să întărească conceptul de smart city. În plus, 100 de aparate de taxare a parcării, dotate cu panouri solare, vor fi instalate în Cluj. Cât costă investiția realizată de Primărie.

În Cluj-Napoca circulă 450 de mașini electrice și hibrid, iar toate parkingurile nou construite vor fi dotate cu stații de încărcare a autovehiculelor de acest tip. Localnicii şi turişti au la dispoziţie şi 12 autobuze electrice.


Citește și… Doctorul Ciomu al femeilor – După ce a uitat două foarfeci într-o femeie, chirurgul Ștefan din Constanța a cusut defectuos o pacientă, astfel încât „Trei ani nu am putut să fac nici măcar un control ginecologic”!


 

Citește mai multe despre dacia logan, judetul cluj, mașini electrice, politia locala și Renault Zoe pe Libertatea.

Comentarii