Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > FOTO&VIDEO/ Premieră în România: Orașul în care polițiștii patrulează cu mașini electrice

FOTO&VIDEO/ Premieră în România: Orașul în care polițiștii patrulează cu mașini electrice

Parcul auto al Poliției Locale din orașuk Cluj-Napoca, județul Cluj, s-a înnoit cu trei autoturisme electrice marca Renault Zoe. Astfel, au fost înlocuite trei autoturisme vechi marca Dacia Logan, care au îndeplinit condițiile de casare.

„Achiziția a fost posibilă prin participarea Municipiului Cluj-Napoca la Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2017-2019, respectiv la Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic 2017-2019. Mașinile electrice au înlocuit 3 mașini care au îndeplinit condițiile de casare, astfel costurile primăriei au reprezentat diferența rezultată prin aplicarea primei de casare și a ecotichetului primit pentru cumpărarea de mașini electrice. Valoare unei mașini este de 138.330 lei fără TVA.”, a spus Dan Tarcea, viceprimarul orașului, citat de Monitorul de Cluj.

„În primul rând sunt niște mașini care nu poluează”, a spus unul dintre agenți, pentru Digi 24.

Dar și clujenii sunt încântați de noile mașini electrice.

Pentru mediu cred că e un lucru mult mai bun”, spune unul dintre ei.

Astfel, pe lângă autobuzele electrice, iluminatul public cu tehnologie LED, stații de încărcare a mașinilor electrice, străzi și băncuțe smart, biciclete electrice și segway, mașinile electrice doresc să întărească conceptul de smart city. În plus, 100 de aparate de taxare a parcării, dotate cu panouri solare, vor fi instalate în Cluj. Cât costă investiția realizată de Primărie.

În Cluj-Napoca circulă 450 de mașini electrice și hibrid, iar toate parkingurile nou construite vor fi dotate cu stații de încărcare a autovehiculelor de acest tip. Localnicii şi turişti au la dispoziţie şi 12 autobuze electrice.


Citește și… Doctorul Ciomu al femeilor – După ce a uitat două foarfeci într-o femeie, chirurgul Ștefan din Constanța a cusut defectuos o pacientă, astfel încât „Trei ani nu am putut să fac nici măcar un control ginecologic”!


 

Close
Închide
  Close