Mergi direct la conținut »
Polițiștii pot sta în continuare ”la pândă” cu radarul. Cum să scapi de amendă
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Polițiștii pot sta în continuare ”la pândă” cu radarul. Cum să scapi de amendă

Polițiștii pot sta în continuare ”la pândă” cu radarul. Cum să scapi de amendă

Vremurile în care polițiștii stăteau la pândă cu radarul pe șoselele de la noi nu au apus deloc. Proiectul de lege care le interzicea astfel de practici a picat la vot, iar polițiștii de la rutieră au dreptul în continuare să acționeze ”deghizați”. Singura cale ”de atac” a șoferilor rămâne clasicul flash din faruri sau aplicațiile inteligente de pe telefon care semnalează prezența Poliției. Evident, dacă un șofer i-a văzut pe agenți și a raportat în timp real!

De Mihai Niculescu,

”Pânda” nu e în afara legii

Așadar, este în continuare legală practica agenților de la rutieră care stau pe marginea unui drum național ori pe autostradă într-o mașină banală, neinscripționată. Unul din polițiști manevrează aparatul radar tip pistol-cel mai performant din dotarea Poliției Române, de pe scaunul din spate, ca să nu fie văzut și cu geamul deschis, pentru ca raza laser să nu fie obturată. Șoferul care a apăsat pedala de accelerație prea mult este oprit de un alt echipaj aflat la câțiva kilometri distanță, unde i se completează procesul verbal. Este totul legal, mai ales că Înalta Curte a stabilit deja că agentul care sancționează poate fi o altă persoană decât cel care a constat ”prin propriile simțuri” sau cu aparatura din dotare abaterea la legea rutieră.

Liber la mașinile ”camuflate”

Nici măcar stratagema oamenilor legii cu mașinile ”camuflate” nu este în afara legii. Potrivit capital.ro, proiectul de lege care urma să modifice Codul Rutier și să interzică amplasarea aparatelor radar neinscripţionate a picat la votul Comisiei de Transporturi la limită, cu 7 voturi împotrivă şi 6 pentru.

Close
Închide
  Close