Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un pompier din Alba, aflat în timpul liber, a ratat startul meciului România-Feroe. Ce i s-a întâmplat pe drumul spre Cluj

Un pompier din Alba, aflat în timpul liber, a ratat startul meciului România-Feroe. Ce i s-a întâmplat pe drumul spre Cluj

Un pompier din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgențe (ISU) Alba a devenit, marți seara, salvator în timpul liber! Bărbatul a ajuns târziu la meciul României cu Insulele Feroe, care s-a jucat la Cluj-Napoca, pentru că pe drum a oprit ca să salveze victimele unui accident.

De Dragoș Tănase,

Astfel, Mircea Nicolae Groza şi-a întrerupt călătoria pentru a acorda primul ajutor la locul unui accident care a avut loc pe Autostrada Transilvania.

„Pasiunea pentru meseria nobilă de salvator, dar și spiritul civic de care dau dovadă pompierii, ori de câte ori au ocazia, l-au făcut pe plutonierul major GROZA Mircea-Nicolae din cadrul Detașamentului de Pompieri Alba-Iulia, să se afle, ieri seară, în mijlocul unei situații de urgență, chiar dacă nu se afla la serviciu”, scriu colegii săi de la e ISU Alba pe pagina de Facebook.

Fiind un mare pasionat al fotbalului, pe timpul deplasării spre meciul susținut de echipa națională la Cluj-Napoca a fost unul dintre primii sosiți la locul producerii unui accident rutier pe autostrada A3, soldat cu două victime.

Acesta a evaluat situația și starea de sănătate a victimelor, a luat legătura cu serviciile profesioniste prin numărul unic de urgență 112, a acordat primul ajutor unei victime aflate într-o stare mai gravă, a evaluat cu responsabilitate victima asigurându-i acesteia confortul termic și i-a acordat îngrijirile medicale de bază până la sosirea echipajelor specializate.

„Chiar dacă a întârziat la meciul dintre România și Insulele Feroe a ajuns la timp pentru a se bucura de victoria echipei naționale. Pentru profesionalismul și modul exemplar în care a acționat conducerea instituției îl felicită pentru spiritul civic de care a dat dovadă”, mai scriu colegii săi despre el, pe Facebook.

România a bătut Insulele Feroe cu 4-1, aseară, în preliminariile Euro 2020. Keșeru, dublă și pasă decisivă. Golul serii l-a marcat Pușcaș!

FOTO – ISU Alba


Citește și… A băut după Contra! După victoria cu Insulele Feroe, Nicolae Stanciu a răbufnit: ”Nu o să mă mai vedeți până nu voi fi obligat să vin la interviuri”

Close
Închide
  Close