MENIU CAUTĂ
17 Mai. 2018 22:03 , de Valentina Postelnicu

Ponta îl critică pe Orban pentru plângerea penală: Dacă PNL ar fi în stare să facă o alianţă politică eficientă, ar fi de o mie de ori mai bine

Distribuie

Ponta îl critică pe Orban pentru plângerea penală pe care a depus-o, joi, pe numele premierului Viorica Dăncilă și a președintelui PSD Liviu Dragnea. ” Guvernul Dăncilă trebuie schimbat doar prin mijloace politice democratice, pentru incompetență”, a spus fostul premier, într-o postare pe Facebook. Dacă PNL ar fi în stare să facă o alianţă politică eficientă, ar fi de o mie de ori mai bine, a mai spus deputatul independent. 

„Ludovic Orban nu înţelege şi nu explică faptul că Guvernul Dăncilă trebuie schimbat – doar prin mijloace politice democratice – pentru incompetenţă, incapacitate administrativă şi obedienţă faţă de Dragnea şi gaşca lui, NU prin plângeri penale absurde şi acţiuni ale procurorilor de care să profite preşedintele. Dacă PNL ar fi în stare să facă o alianţă politică eficientă şi o adevărată alternativă politică, ar fi de o mie de ori mai bine decât să facă plângeri penale – dar nu pot şi apelează la aceste mijloace murdare”, a scris Ponta, joi, pe Facebook.

Ponta afirmă că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, „are cel puţin 50% din „meritul” dărâmării Guvernului Ponta în toamna lui 2015″.

„Nu se poate opri cu minciunile (Liviu Dragnea – n.r.) nici măcar atunci când vrea să o apere pe Dăncilă – făcând comparaţii total nereale şi ipocrite cu anul 2015. După ce m-a dat afară din PSD şi a plâns de ciudă că am fost achitat, acum şi-a adus aminte de mine. E clar că minte mai mult chiar decât respiră – adevărul pe care îl ştim amândoi (şi mulţi alţii) despre demisia Guvernului „Ponta” din toamna lui 2015 este că el însuşi – Dragnea – tot negocia cu Iohannis să retragă sprijinul Guvernului pe care îl conduceam, şi tot el ieşea public cu fiecare ocazie să spună că nu este de acord cu deciziile guvernamentale şi să le saboteze. Tragedia de la „Colectiv” a fost scânteia care a aprins grămada de combustibil pe care Dragnea o tot strânsese împotriva mea şi a Guvernului. După demisie – care l-a făcut foarte bucuros pe Dragnea – a fost desemnat premier Dacian Cioloş, cu Vasile Dîncu vicepremier şi ministrul Dezvoltării, cum ceruse „prietenul Liviu”, iar PSD-Dragnea l-a votat şi l-a susţinut în Parlament tot anul 2016!”, a detaliat Ponta.

În opinia fostului preşedinte al PSD, „Ludovic Orban = Liviu Dragnea, şi de la ei nicio şansă de schimbare în bine”.

„Sper însă ca Iohannis să nu facă din nou aceeaşi greşeală ca în 2015 – să nu se bucure de dosare penale înscenate pentru a schimba un guvern! Pentru că România trebuie schimbată altfel!”, a conchis Victor Ponta.

Ludovic Orban a depus joi o plângere penală la Parchetul General, în cazul mutării Ambasadei României din Israel. Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea sunt vizați pentru înaltă trădare și divulgarea de informații secrete. În document, președintele PNL se referă la scandalul legat de semnarea Memorrandumului privind mutarea Ambasadei României din Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim.

Citește și: ANALIZĂ/ Plângerea lui Orban a băgat PSD în criză. Care este adevărata miză pentru Guvern

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop marți 22 ianuarie 2019. Balanțele au parte de o șansă nesperată
Loading...
Comentarii