MENIU CAUTĂ
17 Mai. 2018 17:20 , de Sorina Ionaşc, Valentina Postelnicu

UPDATE. Parchetul General a declinat în favoarea DIICOT soluționarea plângerii lui Ludovic Orban împotriva Vioricăi Dăncilă

Distribuie

Ludovic Orban a sesizat Parchetul General, în cazul Ambasadei din Israel; Dăncilă și Dragnea, vizați pentru înaltă trădare și divulgarea de informații secrete, au precizat surse liberale pentru Libertatea. Potrivit surselor citate, sesizarea a fost înregistrată la Parchetul General de către liderul PNL, după scandalul privind Memorandumul semnat de Executiv, cu privire la mutarea Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

UPDATE. Parchetul General a declinat în favoarea DIICOT soluționarea plângerii lui Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă, din cauza competenței de soluționare.

Mai precis, conform unor surse judiciare, procurorii de la PÎCCJ au stabilit că acuzația de înaltă trădare invocată de Orban în plângere ar trebui soluționată de DIICOT, cel mai probabil în colaborare cu SRI.


În document, președintele PNL se referă la scandalul legat de semnarea Memorrandumului privind mutarea Ambasadei României din Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim.

Se cere, astfel, să se verifice circumstanțele semnării Memorandumului, din perspectiva a trei puncte: nerespectarea secretului de stat, adică divulgarea de informații nepublice, uzurparea de funcție oficială și refuzul de a furniza informații către președintele Klaus Iohannis.

Ludovic Orban a depus plângerea în nume personal, la Parchetul General, au declarat sursele liberale care au precizat că documentul face referire atât la premierul Viorica Dăncilă când și la liderul PSD Liviu Dragnea.

În cazul lui Liviu Dragnea, acesta ar fi vizat de acuzația de divulgare a informațiilor care au caracter secret.

Liderul social-democraților, Liviu Dragnea, spune despre sesizarea depusă la Parchetul General de Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă că este o prostie. Prezent la Buzău, de Ziua Eroilor, Dragnea a fost întrebat despre plângerea pe care ar fi depus-o Orban împotriva Vioricăi Dăncilă pentru înaltă trădare.

Ce pot să comentez la prostia asta? Totuși e Ziua Eroilor, nu mă puneți să vorbesc despre lucruri care nu au nicio legătură cu eroii, sincer',  a spus Dragnea.

Premierul Viorica Dăncilă susţinea, luni, că se simte ameninţată de preşedintele Klaus Iohannis şi că îi este teamă de o eventuală plângere penală.  Luaţi şi dumneavoastră declaraţiile domnului preşedinte şi o să vedeţi că sună a ameninţare', a spus Viorica Dăncilă, la Parlament, după discuţii cu Liviu Dragnea.

Prim-ministrul a vorbit despre o eventuală plângere penală şi un posibil dosar, aşa cum a dat de înţeles Liviu Dragnea.

Citește și: GALERIE FOTO. Desant în România al giganţilor industriei de apărare mondiale. Bugetul pentru apărare a atras sute de expozanţi la BSDA 2018

Loading...
Comentarii