MENIU CAUTĂ
31 Iul. 2018 13:12

Posesorul unei mașini înmatriculate în Belgia cu număr personalizat: „Circul cu ea în România din 2015. Nu mi-au spus că ar fi ilegal”

Distribuie

Posesorul unei mașini înmatriculate în Belgia cu număr personalizat, format numai din litere, a declarat pentru circulă în România din 2015, dar că niciun polițist care l-a oprit în trafic nu i-a spus că ar fi ilegale.

„Când m-au oprit prima dată erau curioși, nu le venea să creadă că pot circula cu ele în România. Nu mi-a spus nimeni că ar fi ilegale”, spune Dan Popoi, un cetățean din Bacău care locuiește în Belgia din anii 90.

Convenția invocată de Poliția Rutieră, care nu ar permite decât numere de înmatriculare formate din cifre și litere, a fost modificată septembrie în 2016, astfel încât sunt legale și numere personalizate formate din litere.

Pentru un număr personalizat, ar fi plătit în Belgia o mie de euro pentru un număr personalizat. „La un moment dat costa 2000 de euro, dar nu mai cumpăra nimeni așa că au scăzut prețul la o mie de euro”, mai spune Popoi.

Acesta mai spune că în ultimele zile, după cazul șoferului cu numere anti-PSD înmatriculate în Suedia, a fost oprit de mai multe ori și că polițiștii i-au spus că există o circulară în legătură cu numerele personalizate. „S-au uitat la talon și au zis că e ok”, a mai spus acesta, potrivit g4media.ro.

Popoi estimează că numărul mașinilor cu numere personalizate conduse de români numai în Belgia este de ordinul câtorva mii. „Am verificat acum numărul acela din Suedia, e liber în Belgia. Îl poate rezerva oricine și pleacă cu el”, a mai spus băcăuanul.

Şoferul maşinii cu număr anti-PSD a rămas, luni, fără permis de conducere și plăcuțele de înmatriculare, motivul fiind că nu are voie să circule decât cu o plăcuță de înmatriculare formată numai din litere, așa cum prevede Convenția de la Viena. Pe de altă parte, în anul 2016, Belgia a introdus un amendament care permite ca numere de înmatriculare să poată fi formate numai din litere.

Citește și

VIDEO/ Ștefania face vloging de la 13 ani. „Mi se părea foarte tare să le zic oamenilor cum fac eu chestii'

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 18 februarie 2019
Comentarii