Mergi direct la conținut »
VIDEO/ Șoferul mașinii cu număr anti-PSD a rămas fără permis de conducere și plăcuțe. Ambasada Suediei anunțase că plăcuţele sunt legale şi în România
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO/ Șoferul mașinii cu număr anti-PSD a rămas fără permis de conducere și plăcuțe. Ambasada Suediei anunțase că plăcuţele sunt legale şi în România

VIDEO/ Șoferul mașinii cu număr anti-PSD a rămas fără permis de conducere și plăcuțe. Ambasada Suediei anunțase că plăcuţele sunt legale şi în România

Şoferul maşinii cu număr anti-PSD a rămas fără permis de conducere și plăcuțe. Poliţiştii de la Rutieră din Bucureşti l-au tras pe dreapta, luni dimineaţă, pe proprietarul maşinii al cărei număr s-a viralizat săptămâna trecută. 

Foto: Adi Manolache

Numerele de înmatriculare ale unui român din Suedia au ajuns în centrul atenţiei, iar mulţi s-au întrebat dacă nu cumva este vorba despre o glumă. Motivul? Acesta are numărul de înmatriculare „M&%^PSD”. Maşina a fost înmatriculată în Suedia, o ţară care permite proprietarilor de autoturisme să-şi personalizeze plăcuţele de înmatriculare. Conform legii suedeze, plăcuţa de înmatriculare personală poate avea orice combinaţie de text sau număr de până la şapte caractere dacă nu este deja utilizată. Costă 640 de euro pentru a obţine un număr personalizat.

După ce a făcut valuri pe reţelele de socializare, şoferul cu număr de înmatriculare anti-PSD a fost sancţionat, luni dimineaţă, de poliţiştii de la Rutieră din Bucureşti, care l-au lăsat fără permis.

Surse judiciare au declarat pentru Libertatea, că numărul de înmatriculare este unul provizoriu, luat pe o perioada limitată de timp și care poate fi folosit numai în țara în care a fost emis, respectiv în Suedia.

INTERVIU | Les Knight, omul care vrea dispariția voluntară a omenirii pentru salvarea planetei. Ce spune despre România
Recomandări

INTERVIU | Les Knight, omul care vrea dispariția voluntară a omenirii pentru salvarea planetei. Ce spune despre România

Oficial, Brigada Rutieră precizează că şoferul a fost oprit luni, în jurul orei 6 dimineaţa, în sectorul 3 al Capitalei.

„Conducătorul auto a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere, în vederea declanşării verificărilor procedurale, pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei juridice în ceea ce priveşte regimul de înmatriculare şi circulaţie şi a vehiculului pe drumurile publice. În cauză a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România”, faptă prev. şi ped. de art. 334, alin. (4) din Codul Penal. În continuare, poliţiştii subunităţii noastre efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, pentru stabilirea situaţiei de fapt şi a regimului de circulaţie internaţională pe teritoriul statelor Uniunii Europene”, informează Brigada Rutieră

Reacție dură a șefei Casei de Sănătate în cazul medicilor mituiți de companiile pharma
Recomandări

Reacție dură a șefei Casei de Sănătate în cazul medicilor mituiți de companiile pharma

Potrivit convenţiilor europene în domeniul circulaţiei, un număr de înmatriculare din zona europeană trebuie să aibă în compnenţă şi cifre, şi litere.

A rămas şi fără plăcuţe

Şoferul, pe nume Răzvan Ştefănescu (foto), a spus că i-au fost ridicate şi plăcuţele de înmatriculare, pe motiv că nu sunt legale.


Răzvan Ștefănescu, șoferul cu număr de înmatriculare anti-PSD (FOTO: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA)

„După spusele lor, mi-au luat plăcuţele pentru că numerele nu sunt valabile, niciunul dintre ele. Vineri mi-au spus că sunt valabile, astăzi nu sunt valabile şi permisul de conducere au spus că se suspendă. Aşa e legea. Pentru că aşa ştie în lege, pentru că am circulat cu un autovehicul neînmatriculat. (…) Am şi foaie de la Registrul suedez că se poate cirucla în Europa. Am sunat şi la Ambasadă că a mai fost o tentativă pe 18, mi-a spus că am voie să circul cu maşina. Am de gând să-mi iau permisul înapoi, să îmi iau plăcuţele înapoi. Mi se pare un abuz. Eu cred că am fost urmărit. Cu o seară înainte era o motocicletă de poliţie şi făcea ture în jurul blocului meu. Eu stau în Balta Albă, pe 1 Decembrie m-au oprit dimineaţă. Au venit direct, să dau jos plăcuţele. Ei au venit cu scop, nu au stat să verifice plăcuţele, nimic. Pur şi simplu au luat actele şi mi-au spus să scot plăcuţele. Nu am vrut şi le-au scos ei, i-am şi filmat”, a spus Răzvan Ştefănescu, pentru Mediafax.

Alina e doctoriță în Timișoara. Incredibil cum a ajuns medic specialist! Pe mâinile cui ne dăm sănătatea
Recomandări

Alina e doctoriță în Timișoara. Incredibil cum a ajuns medic specialist! Pe mâinile cui ne dăm sănătatea

Șoferul a publicat pe Facebook o înregistrare cu momentul în care polițiștii îi ridică acestuia plăcuța cu numărul de înmatriculare.

Ambasada Suediei: „Plăcuţele sunt valide pentru călătoriile în Uniunea Europeană”

În weekend, un site local din Craiova a publicat o ştire potrivit căreia proprietarul autoturismului Audi cu număr anti-PSD ar putea fi subiectul unui dosar penal deschis de poliţiştii din Craiova. Ştirea a fost informată, iar duminică seară, Ambasada Suediei a venit şi cu precizări.

„În acest weekend, câteva site-uri din presa românească au spus că plăcuţele de înmatriculare personalizate suedeze nu sunt permise în afara graniţelor Suediei. Aceste informaţii făceau referire la o maşină înmatriculată în Suedia, cu plăcuţe de maşină personalizate, care a fost în centrul atenţiei presei în ultimele săptămâni. Articolele s-au răspândit pe canalele social media şi prin intermediul unor site-uri de presă care nu au verificat corectitudinea informaţiei. Ulterior, unele dintre site-uri şi-au şters sau modificat respectivele articole.  

Ambasada Suediei în România vrea să clarifice faptul că plăcuţele de înmatriculare personalizate, emise de Agenţia suedeză de Transport, sunt valide pentru călătoriile în Uniunea Europeană. Numerele personalizate ar trebui să fie mereu însoţite de documentele oficiale atât ale plăcuţelor originale, cât şi ale celor personalizate”, a scris Ambasada Suediei, pe Facebook.


CITEŞTE ŞI:

Merită să cumperi o maşină electrică? Iată cifrele pe care trebuie să le iei în calcul

Close
Închide
  Close