MENIU CAUTĂ
15 Noi. 2017 18:21 , de Daniel Ionașcu

#SalariileRomanilor. Poșta Română anunță că niciun salariat nu va fi afectat de trecerea contribuțiilor la angajat

Distribuie

Niciunul dintre cei peste 25.000 de angajați ai Poștei Române nu va pierde bani la salariu odată cu trecerea contribuțiilor la salariat, prevăzută a intra în vigoare de la 1 ianuarie 2018, a anunțat miercuri compania.

”Am luat decizia de a veni în sprijinul angajaţilor noştri. Îi asigur, pe această cale că, începând de anul viitor, veniturile lor nete nu vor fi atinse de niciun fel de scădere”, a declarat Elena Petraşcu, directorul general al Poştei Române, într-un comunicat.

Statul deține 75% din acțiuni

Statul deține 75% din acțiunile Poștei Române, prin Ministerul Comunicațiilor, restul de 25% fiind controlate de către Fondul Proprietatea.

Compania deţine cea mai mare reţea de distribuţie la nivel naţional, însemnând peste 80% din totalul subunităţilor poştale care operează în prezent în România.

Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române şi peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie.

Trecerea contribuțiilor la angajat, contestată de sindicate

Guvernul a decis săptămâna trecută modificarea prin ordonanță de urgență a Codului Fiscal, iar trecerea contribuțiilor la salariat este una dintre cele mai contestate măsuri. Sindicatele se tem că măsura va duce la scăderea salariilor în mediul privat.

Pentru ca acest lucru să nu se întâmple trebuie ca patronii să majoreze salariile brute cu 20%.

Până acum mai multe companii mari din România au anunțat deja că vor majora salariile angajaților astfel încât aceștia să nu fie afectați. Este vorba de lanțul de hypermarketuri Kaufland, dar și de producătorul de energie Nuclearelectrica, acesta din urmă fiind controlat majoritar tot de către stat.

Citește mai multe despre Poşta Română pe Libertatea.

Comentarii