Mergi direct la conținut »
#SalariileRomanilor. Măsurile luate de Kaufland, după adoptarea Ordonanței de modificare a Codului Fiscal
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri > #SalariileRomanilor. Măsurile luate de Kaufland, după adoptarea Ordonanței de modificare a Codului Fiscal

#SalariileRomanilor. Măsurile luate de Kaufland, după adoptarea Ordonanței de modificare a Codului Fiscal

Măsurile luate de Kaufland, după adoptarea  Ordonanței de modificare a Codului Fiscal. Ca urmare a modificărilor legislative, începând cu data de 1 ianuarie 2018, Kaufland România preia contribuțiile aferente angajatorului în salariul brut al angajatului. Astfel, fiecare angajat Kaufland România va avea un salariu net mai mare, în medie cu 1,5%.

“Compania înțelege astfel să liniștească îngrijorările salariaților și familiilor acestora și îi asigură că, dincolo de schimbările legislative, firma face toate eforturile, cu fapte, pentru siguranța lor salarială” – declară Laura Iancu, Director Resurse Umane, Kaufland România.

Măsurile luate de Kaufland, după adoptarea noilor măsuri fiscale. Pachete de beneficii peste cerințele legii

Crearea unui mediu de lucru plăcut și motivant pentru colegi este una dintre prioritățile noastre. Pe lângă tichete de masă și asigurarea voluntară de sănătate, Kaufland oferă avantaje care sprijină angajații să realizeze un echilibru sănătos între viața personală și cea profesională.

Printre acestea se numără programul flexibil de lucru, cursuri de yoga, antrenamente de alergat cu traineri dedicați, sesiuni de terapie antifumat sau cursuri de nutriție, dar și abonamente la săli de sport.

În plus, oferim angajaților noștri mai multe zile de concediu de odihnă anual care, în funcție de vechimea în companie, pot ajunge până la 27 de zile pe an. Pe lângă acestea, compania acordă și zile libere, plătite, pentru acțiuni de voluntariat. Guvernul a adoptat toate modificările aduse Codului Fiscal, în ședința din 8 noiembrie 2017.

Ce prevede Ordonanța de modificare a Codului Fiscal: Apare contribuția asiguratorie pe muncă, de 2,25%, ce va fi plătită de angajator.

Măsurile luate de Kaufland, după adoptarea noilor măsuri fiscale. Recunoașterea brandului de angajator

Kaufland România este singura companie din industria  de retail care a obținut pentru al doilea an consecutiv titlul de Angajator de Top în România, printr-o certificare internațională acordată de organizația independentă Top Employers Institute din Olanda.

Un medic hematolog a izbucnit: ”România nu poate începe cel mai eficient tratament pe pacienții COVID-19 pentru că nu are un test”
Recomandări

Un medic hematolog a izbucnit: ”România nu poate începe cel mai eficient tratament pe pacienții COVID-19 pentru că nu are un test”

 

Această certificare demonstrează performanța strategiei și a instrumentelor de resurse umane utilizate în cadrul companiei. Obținerea acestei certificări reprezintă o recunoaștere a angajamentului companiei în asigurarea unui climat de lucru plăcut și propice dezvoltării profesionale a echipei sale.

De asemenea, începând cu anul 2014, compania se regăsește în top „100 cei mai doriți angajatori” din România, potrivit studiului „European Graduate Barometer” realizat de institutul Trendence din Germania.


CITEȘTE ȘI… Minerul Alin Băran ar fi murit din cauza bacteriilor din spital. Spitalul de Arși din Capitală, verificat de Ministerul Sănătății


 

Close
Închide
  Close