Mergi direct la conținut »
FOTO | Povestea lui Mark Acklom, cel mai căutat escroc al Marii Britanii. S-a dat drept agent secret și a prăduit o femeie de 1 milion de euro Galerie foto
4imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > FOTO | Povestea lui Mark Acklom, cel mai căutat escroc al Marii Britanii. S-a dat drept agent secret și a prăduit o femeie de 1 milion de euro

FOTO | Povestea lui Mark Acklom, cel mai căutat escroc al Marii Britanii. S-a dat drept agent secret și a prăduit o femeie de 1 milion de euro

Mark Acklom,unul dintre cei mai mai căutaţi infractori din Marea Britanie care a fost arestat, marţi, într-un apartament din Elveţia, s-a dat drept agent secret şi a reuşit să păcălească o femeie, furându-i aproape 1 milion de euro. 

Bărbatul în vârstă de 45 de ani se ascundea de autorităţi de doi ani. Mark Acklom a fugit din Marea Britanie după ce a fost acuzat de fraudă, potrivit Daily Mail.

În anul 2013, Mark a reuşit să intre în viaţa lui Carolyn Woods din Bath, pe care a păcălit-o că el este atât un bogat bancher, cât şi agent MI6.

Carismaticul Mark Acklom şi-a făcut loc în viaţa femeii căreia i-a promis că o va lua de nevasta. Timp de un an, cât a durat relaţia de vis, bărbatul a avut grijă ca Woods să aibă incredere în el.

Odată prinsă în horă, Carolyn şi-a lăsat economiile de viaţă pe mâna bărbatului despre care credea că îi va deveni soţ. Astfel, cei 850.000 de lire, echivalentul a aproape 1 milion de euro, au ajuns să fie „administraţi” de Mark care a fugit imediat cu banii obţinuţi.

S-a descoperit apoi că Mark avea antecedente penale. El fusese arestat prima oară în 1991 şi închis pentru ani după ce i-a furat tatălui lui cardul cu 1 milion de lire sterline pe el. Atunci Acklom fusese denunţat chiar de părinţii lui.  Apoi, bărbatul a mai fost închis de trei ori în Spania, fiind acuzat de fraudă.

Fiica cea mică a lui Adrian Minune, pe scena „Vocea României“: „Se poate şi fără banii lui tati“. Cum a reacţionat Chirilă după prestaţia sa
Recomandări

Fiica cea mică a lui Adrian Minune, pe scena „Vocea României“: „Se poate şi fără banii lui tati“. Cum a reacţionat Chirilă după prestaţia sa

În anul 2017, o sursă a poliţiei a anunţat că l-a văzut bărbatul căutat chiar şi de Interpol într-o cafenea din Elveţia. Marţi, autorităţile britanice în colaborare cu cele elveţiene, l-au arestat pe Mark Acklom în urma unei operaţiuni de amploare.

Acesta a fost găsit într-un apartament din Zurich unde locuia alături de actuala soţie, o profesoară de yoga, şi cele două fetițe ale sale, de 6, respectiv 8 ani.

Potrivit poliţiei, atunci când forţele de ordine au pătruns în apartament, Mark ar fi încercat să sară de pe balcon, dar a fost repede pus la podea.

În prezent, Acklom se află în custodie, în așteptarea extrădării, urmând să răspundă în fața unui tribunal din Marea Britanie pentru cele 20 de infracțiuni de fraudă de care este acuzat.


EXCLUSIV/ Protocol de grad zero pentru fiul dictatorului Bashar al-Assad în România. ”El a cerut să fie tratat ca un elev normal”


 
 
Close
Închide
  Close