În martie 2016, când interlopii au fost arestaţi, fata a dat declaraţie în faţa procurorilor DIICOT, însă ei nu au considerat că ea este o victimă a traficului de persoane.

Mihaela fusese racolată de Dafinel Boceanu prin metoda ”lover-boy”, un procedeu de aservire totală a victimelor care se îndrăgostesc orbeşte de traficant.

În iunie 2016, fraţii Boceanu au primit condamnări cu suspendare. Puşi în libertate, ei au continuat să-şi exploateze victimele. Părinţii au văzut-o ultima oară pe Mihaela pe 4 octombrie 2016. Era ziua tatălui ei, iar fata a venit acasă, în satul Capu Piscului, ca să-l sărbătorească.

Trei zile mai târziu, faţa a fost dusă de clanul Boceanu în Elveţia.

În noaptea de 29/30 noiembrie 2016, Mihaela a urcat în maşina unui bărbat. Cadavrul ei a fost găsit două săptămâni mai târziu, într-o pădure din localitatea franceză Frasnois, aflată lângă granița cu Elveția.

Amănunte despre această poveste de groază, aflați la Adriana Nedelea LA FIX! Cât de ușor pot ajunge tinerele nevinovate victime ale traficanților de carne vie și ce sfaturi au psihologii anti metoda lover-boy.

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”
Recomandări

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”

 

Ciprian Ghițuleasa, purtător de cuvânt ANITP: „Traficul de persoane reprezintă un lanț. Racolarea este prima etapă, următoarele sunt transportul, vânzarea, cazarea și exploatarea victimelor”.

Datele pentru 2018 – 497 de vitime identificate, înregistrate, 212 dintre acestea au fost minori. Dintre aceștia, peste 80% au sub o clase. Doar 59 dintre aceste persoane au ambii părinți.

Traficanții își urmăresc vctimele, cel puțin în cazul minorilor, unde se erijează în prieteni buni și sfătuitori.

Traficantul sădește niște semințe de control. Viitoarea victimă va fi fotografiată în ipostaze, va fi canalizată către o infracțiune, care va fi folosită pentru următoarea șantajare.

Traficantul de persoane încearcă să insufle ideea că nimeni nu se poate atinge de el. Multe persoane mint și spun victimelor că vor face închisoare pentru prostituție sau pentru că au furat. Nu este adevărat! Traficantul va face.

”Suntem pregătiți”, spune Klaus Iohannis. Rezultatul licitației pentru 1,6 milioane de măști, derulată marți, trebuia anunțat imediat, dar s-a împotmolit
Recomandări

”Suntem pregătiți”, spune Klaus Iohannis. Rezultatul licitației pentru 1,6 milioane de măști, derulată marți, trebuia anunțat imediat, dar s-a împotmolit

 

Agresorul se transformă în prietenul victimei, iar de multe ori trimite mesaje prin prietenii victimei, părinții acesteia. Aceștia știu să se facă plăcuți! De multe ori, victimele ajung să fie izolate.

Fenomenul traficul de persoane este complex. Victimele nu sunt cauza, însă cauza este dată de cererea tot mai mare de servicii sexuale.

Și exploatarea oamenilor prin muncă reprezintă o problemă.

Traficul de persoane reprezintă un lanț. Racolarea este prima etapă, următoarea este transportul, vânzarea, cazarea și exploatarea este ultima parte.

Ioana Matei, psiholog, organizația ReachOUT: Când iei un copil de la 12 ani și îl crești, îl ai așa cum îl crești. Așa sunt și aceste fete traficate. Ele nu cunosc altă viață!

Loverboy este o metodă inventată în Olanda, acum 10 ani.

Fetele odată îndrăgostite sunt santajate. În cazul României este foarte ușor, pentru că ele sunt tinere și provin din familii destrămate. Ar trebui să vorbim de pedofilie, nu doar de proxenetism.

TOLO: ”Nu-ți pasă că pierim?!” Cum s-au întâlnit băiatul de pe cal, din Iași, și bătrânul fără un plămân, din Piața San Pietro
Recomandări

TOLO: ”Nu-ți pasă că pierim?!” Cum s-au întâlnit băiatul de pe cal, din Iași, și bătrânul fără un plămân, din Piața San Pietro

 

DIICOT a desființat secția specială care se ocupa de traficul de persoane, pentru că este o întreagă psihologie.

80% din fete se recuperează, dar este un proces mai lung, este nevoie de consiliere. Când iei un copil de la 12 ani și îl crești, îl ai așa cum îl crești. Așa sunt și aceste fete traficate. Ele nu cunosc altă viață!

În 1998, când am început să lucrez cu vitimele tarficului, primele trei victime au venit din Câmpulung. Fetele au declarat că traficanții erau buni prieteni cu polițiști. Nu s-a schimbat nimic de atunci.

Părinții nu-și lasă copii să plece de acasă, dar recrutatorii trec la amenințări. De multe ori copilele nu vor să plece de acolo, pentru că recrutatorii se poartă bine cu ele, în primă fază.

Discutăm și despre alerta din București, unde un bărbat a amenințat că are o bombă în mașină și că se va detona în trafic. Cum au actionat polițiștii și cine este bărbatul, aflați în emisiunea Adriana Nedelea LA FIX.

Un șofer de pe salvare a lovit un copil de 12 ani, la Huși. Cum se apără ambulanțierul, aflați la Adriana nedelea LA FIX!

Copii l-ar fi provocat pe ambulanțier

Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt IPJ Vaslui. Am fost sesizați sâmbătă de către mama copilului că cel mic a fost agresat pe stradă, în Huși. A fost deschis dosar penal pentru vîtîmare corporală. A fost identificat argesorul, un bărbat de 42 de ani, din Huși.

Copilul a fost la medicină legală, de unde a primit un certificat medico legale. El are nevoie de 2-3 zile de îngrijiri.

Teodor Istrate, Libertatea Vaslui. Este ciudat cum angajatul și-a ieșit din minți. Cei de la ambulanță spun că cei mici au fost cei care au provocat incidentul. Copii au distrus un semn auto de pe strada unde stă ambulațierul, iar mai apoi cei mici l-ar fi înjurat.

Ambulanțierul susține că regretă ce s-a întâmplat. Poliția nu l-a contactat încă pe acesta.

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine
HOROSCOP

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine