De Raluca Diaconu,

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Moșnița Nouă, comună limitrofă a Timișoarei, a aprobat vineri, 10 aprilie, măsuri suplimentare de prevenire și protecție împotriva răspândirii noului coronavirus

  • „Se interzice distribuirea ramurilor de salcie sau finic, a Luminii sau a pachetelor cu daruri alimentare de către voluntari sau preoți; 
  • ”Se interzice distribuirea pâinii binecuvântate, numită Paști, în locuri special amenajate sau prin intermediul voluntarilor, la domiciliul credincioșilor;
  • ”Se interzic spovedania și împărtășania realizate de preot la domiciliul credincioșilor”, se arată în hotărârea nr. 10 adoptată de CLSU Moșnița Nouă.

De asemenea, autoritățile din Moșnița spun că „toate slujbele se vor oficia în continuare doar în lăcașurile de cult de către slujitorii bisericii/religioși, fără accesul publicului, putând fi transmise în mass-media sau online”.

Primarul din Moșnița Nouă, Florin Octavian Bucur, care este și președintele Comitetului Local pentru Situații de Urgență, susține că la baza deciziei stau Ordonanțele Militare nr. 1-8 emise în 2020.

Potrivit Bisericii Ortodoxe Române, slujbele din duminica de Florii și cea de Paști se vor ține cu ușa închisă, urmând să fie transmise pe internet, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus. Preoții i-au îndemnat pe credincioși să aprindă lumânarea de la candela din casă, la miezul nopții, și să cânte „Hristos a înviat”.

Citeşte şi:

Nouă pompieri din Bucureşti şi Ilfov au fost depistaţi cu COVID-19

Medicul militar Mihai Mărginean: „Pacienții sunt niște eroi. Hai să ne imaginăm cum se vede Terapia Intensivă prin ochii lor”

Cadre medicale de la UPU, trimise să lupte cu COVID-19 în mânecă scurtă: ”În fiecare zi mi-e frică să nu mor, iar ei ar vrea nici halate să nu purtăm”

După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
GSP.RO
După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite
HOROSCOP
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite