MENIU CAUTĂ

Premierul Grindeanu, despre violeţele din stradă: Fac un apel la calm și la o informare corectă a românilor

Distribuie

Premierul Grindeanu, despre violeţele din stradă. Şeful Executivului face un apel la calm și la o informare corectă a românilor, şi mulțumeşte Jandarmeriei Române pentru modul în care a acționat în această seară, convins fiind că totul ar fi decurs normal dacă anumite grupări nu ar fi recurs la violență.

„Din nefericire, un protest pașnic s-a transformat, în această seară, într-unul violent. De la bun început, țin să precizez că respect dreptul românilor de a protesta. Trăim, însă, zile în care manipularea atinge cote alarmante. Cum spuneam, din păcate, în această seară, situația a degenerat și vorbim despre doi jandarmi și trei protestatari răniți care se află la spital pentru îngrijiri medicale. Fac un apel la calm și la o informare corectă a românilor care sunt îngrijorați de situația de astăzi. Mulțumesc Jandarmeriei Române pentru modul în care a acționat în această seară, convins fiind că totul ar fi decurs normal dacă anumite grupări nu ar fi recurs la violență”, a scris premierul pe Facebook.

Violențe între ultrași și jandarmi, miercuri seară, în Capitală. Peste 120.000 de oameni s-au strâns, miercuri seara, în Piața Victoriei din Capitală. Numărul protestatrilor a crescut constant odată cu lăsarea serii, depășind orice record din ultimii 25 de ani.

După ora 22:00, mai multe persoane violente, despre care s-a spus că ar fi membri galeriilor unor echipe de fotbal, au aruncat cu petarde, lacrimogene și cocktailuri Molotov în jandarmi.

Citește mai multe despre proteste pe Libertatea.

Comentarii