Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Premierul Ludovic Orban, vizită la stadioanele EURO 2020: ”Patru ani nu s-a făcut aproape nimic”

Premierul Ludovic Orban, vizită la stadioanele EURO 2020: ”Patru ani nu s-a făcut aproape nimic”

Premierul Ludovic Orban a vizitat, azi, șantierele stadioanelor Steaua, Arcul de Triumf și Giulești, destinate antrenamentelor echipelor ce vor juca pe Arena Națională în zilele de 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020.

De Dumitru Angelescu (foto/video), Andrei Crăițoiu, Viorel Tudorache,

Cu șapte luni înainte de starul Campionatului European de fotbal, premierul a constatat că ”practic, se poate spune că patru ani nu s-a făcut aproape nimic”.

Cele mai bune vești sunt de la stadionul Steaua, acolo unde lucrările au început cel mai devreme și se lucrează la foc continuu. Lucrările de infrastructură sunt finalizate aproximativ 95 la sută, iar montarea acoperișului este la jumătate.

Problemele de la stadionul Rapid au început să se rezolve, iar fundația este turnată în proporție de 50 la sută.

Și la Arcul de Triumf, tribunele au început să prindă viață, fiind ridicate în proporție de 30 la sută.

Consilierul onorific al premierului, Gheorghe Popescu, garantează un EURO 2020 în condiţii excelente: ”UEFA nu se uită neapărat cu ochi critici la construcţia stadioanelor, ci se uită la cele 12 garanţii guvernamentale pe care România şi le-a asumat în dosarul de candidatură. Iar aceste garanţii guvernamentale sunt realizate acum în proporţie de 95%”.

Fostul internațional Gheorghe Popescu a fost numit consilier onorific al premierului în ianuarie 2018 de către fostul prim-ministru Mihai Tudose

”Scopul prezenţei mele e să mă asigur că pot fi finalizate aceste lucrări pe care ne-am angajat că vor fi finalizate. În 2014, noi ne-am angajat să îndeplinim un set de condiţii pentru a putea organiza cele patru meciuri de la Campionatul European. Practic, se poate spune că timp de patru ani nu s-a făcut aproape nimic. Deşi toată lumea ştia că noi avem nişte angajamente luate pe care trebuie să le îndeplinim”, a spus Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Gigi Marian Osoloș, coregraful școlii de dans din Constanța care își abuza fizic și sexual elevele, folosea relațiile cu anumiți ”grei” din PSD ca să le terorizeze
Recomandări

Gigi Marian Osoloș, coregraful școlii de dans din Constanța care își abuza fizic și sexual elevele, folosea relațiile cu anumiți ”grei” din PSD ca să le terorizeze

Reprezentantul constructorului stadionului Steaua l-a asigurat pe premier că arena este finalizată aproximativ 65%, iar la sfârşitul lunii mai a anului viitor, suprafaţa de joc va fi gata, iar terenul va fi pregătit pentru antrenamente la 1 iunie.

Așa arată acum stadionul Steaua

Ludovic Orban a precizat că nu îşi imaginează ca proiectul construcţiei căii ferate care va lega Gara de Nord cu Aeroportul Otopeni să fie oprit definitiv printr-o decizie a instanţei.

Incredibila călătorie a unui proaspăt demnitar. De la postări despre „Raluca Trotski Turcan” la funcția de consilier al acesteia
Recomandări

Incredibila călătorie a unui proaspăt demnitar. De la postări despre „Raluca Trotski Turcan” la funcția de consilier al acesteia

Premierul Ludovic Orban a discutat cu constructorii stadioanelor

Premierul Ludovic Orban s-a referit și la calea ferată de la Aeroportul Otopeni la Gara de Nord:

„În afara stadioanelor, mai avem angajamente care sunt legate de finalizarea Aeroportului Otopeni, de calea ferată care în momentul de faţă se confruntă cu un posibil blocaj cauzat de o acţiune în instanţă.

Sperăm să deblocăm proiectul, chiar în această dimineaţă am discutat cu ministrul Transporturilor referitor la soluţionarea atât a proiectului aeroportului, cât şi găsirea unei soluţii care să ne permită finalizarea lucrărilor la calea ferată.

Acum, constructorul nu se poate plânge, pentru că are front de lucru, cu excepţia acelei suprafeţe care e disputată şi asupra căreia instanţa va trebui să se pronunţe.

Oricum, nu pot să-mi imaginez o decizie care să nu permită efectuarea lucrărilor. În ceea ce ne priveşte pe noi, trebuie să ne asigurăm că toate lucrările care au demarat se vor derula în conformitate cu programul de lucru. Şi cel puţin acele lucrări care pot fi finalizate, să fie finalizate”.

Povestea lui Gheorghe Drăguț care a trăit mereu cu moartea la poartă. Cum s-a vindecat de cancerul la ficat
Recomandări

Povestea lui Gheorghe Drăguț care a trăit mereu cu moartea la poartă. Cum s-a vindecat de cancerul la ficat

Consilierul onorific al premierului României, Gheorghe Popescu, este liniștit:

”Eu sunt în coordonarea acestui proiect încă din 2018 şi pot spune că terminarea celor trei stadioane nu pune în pericol organizarea EURO 2020 la Bucureşti. De asemenea, finalizarea căii ferate Gara de Nord – Otopeni nu este în planul de mobilitate pe care Primăria Capitalei, Guvernul României şi UEFA l-au pus în practică. Deci din punct de vedere al planului de mobilitate, nu avem o problemă. Dacă se va termina calea ferată, o vom introduce ulterior în planul de mobilitate”.

Fostul căpitan al naționalei României a mai adăugat: „Va fi foarte bine să terminăm stadioanele. Cel puţin Ghencea, pentru că pe el l-am introdus în planurile de antrenament pentru EURO 2020 în acest an. Dacă va fi gata şi Arcul de Triumf, îl vom introduce şi pe el. Stadionul Rapid îl vom termina undeva în luna octombrie, dar el nu e dat ca bază de antrenament pentru EURO.

În momentul de faţă pentru antrenamente ne bazăm pe Stadionul Steaua 100% şi pe Arcul de Triumf, dar pe acesta din urmă încă nu l-am introdus în plan”.

Premierul Ludovic Orban, împreună cu ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, consilierul onorific al primului ministru, Gheorghe Popescu şi directorul Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), Manuela Pătrăşcoiu, au vizitat, luni dimineaţă, şantierele stadioanelor Steaua, Arcul de Triumf și Giulești pentru a verifica stadiul lucrărilor.

Stadionul Steaua

 • Capacitate: 31.254 de locuri
 • S-au executat lucrările de infrastructură în proporţie de 95%
 • Se execută lucrări la partea de suprastructură a stadionului, lucrări din beton monolit şi prefabricate; stadiul acestora este de circa 85%
 • Au început lucrările la instalaţii şi arhitectură pentru spaţiile aferente subsolului stadionului (stadiul de 25%)
 • A început montarea confecţiei metalice a acoperişului (50%)

Stadionul Rapid

 • Capacitate: 14.000 de locuri
 • Săpătura este realizată în proporţie de 100%, betonul de egalizare – 95%
 • Hidroizolaţia la nivelul fundaţiilor este pusă aproximativ 95%
 • Fundaţiile sunt gata aproximativ 50%

Stadionul Arcul de Triumf

 • Capacitate: 8.207 locuri
 • Lucrările de săpătură, radier, hidroizolaţii sunt realizate în proporţie de 95%
 • Lucrările de execuţie stâlpi, diafragme, fundaţii izolate – 85%
 • Lucrările de execuţie a elementelor structurale aferente suprastructurii – 30%
Close
Închide
  Close