MENIU CAUTĂ
06 Dec. 2017 14:24 , de Valentina Postelnicu

Tudose anunță că nu îl demite pe ministrul Bodog: Am găsit soluția pentru lipsa imunoglobulinei, suspendarea taxei claw-back

Distribuie

Tudose anunță că nu îl demite pe ministrul Bodog. Șeful Executivului a declarat, la Parlament, că a avut o discuție cu ministrul și cu cei responsabili din sistem și s-a găsit o soluție pentru lipsa imunoglobulinei, și anume suspendarea taxei claw-back pentru această gamă de produse.

Premierul a fost întrebat la Parlament dacă ia în calcul demiterea ministrului Sănătății, după ce s-a înregistrat un deces, în urma lipsei imunoglobulinei în spitale.

'Am avut o discuție, astăzi, le-am cerut măsuri, se pare că au și găsit și o soluție este suspendarea taxei claw-back pentru produsele din acea gamă', a spus premierul, precizând că așa spun toți cei  din sistem, că o astfel de măsură  rezolvă criza imunoglobulinei.

Ministrul Sănătății a fost convocat de premierul Tudose la Guvern, în scandalul lipsei imunoglobulinei, au precizat surse oficiale pentru Libertatea.

Ministrul Florian Bodog i-a prezent, miercuri, șefului Executivului, ce măsuri s-au luat pentru rezolvarea crizei din sistem. La întâlnire au participat și președintele Casei de Sănătate și cel al Agenției Națională a Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale.

O femeie a murit din cauza lipsei de imunoglobulină la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia. Reprezentanții unității medicale susțin că au trimis încă de pe data de 20 octombrie comanda de imunoglobulină, însă nu au primit nimic până în momentul de față.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, în 9 noiembrie, printr-un comunicat de presă, că ministrul Florian Bodog a avut o nouă întâlnire cu producătorii de imunoglobulină, care l-au asigurat că vor aproviziona în luna noiembrie piaţa cu 900 de flacoane de imunoglobulină utilizată la tratarea imunodeficienţelor primare.

Citește și: Portretul Regelui Mihai, ascuns într-o biserică din Dolj. Cum a fost salvată pictura

Loading...
Comentarii