Mergi direct la conținut »
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > UPDATE. Premierul Viorica Dăncilă, discuţii cu oficialii europeni, la Bruxelles

UPDATE. Premierul Viorica Dăncilă, discuţii cu oficialii europeni, la Bruxelles

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit, miercuri, la Bruxelles, cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. Cei doi au decis, recent, constituirea unui grup de experți români și europeni, care trebuie să găsească soluții de punere în aplicare a recomandărilor MCV dar şi să analizeze modificările aduse din nou legilor justiţiei, pentru a patra oară,prin Ordonanţă de Urgenţă. Şefa Executivului a prezidat, alături de oficiali europeni, Summitul social tripartit.

De Valentina Postelnicu,

Dăncilă: „România a susţinut, în mod constant, nevoia şi importanţa asigurării unui standard de viaţă cât mai ridicat al cetăţenilor”

UPDATE ora 18.40 Premierul Viorica Dăncilă a susţinut un discurs, în cadrul Summit-ului social tripartit.

Reuniunea, la care au participat şi reprezentanţi ai sindicatelor şi ai patronatelor europene, a fost coprezidată de preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, de preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, şi de prim-ministrul Viorica Dăncilă, în contextul deţinerii de către România a preşedinţiei rotative a Consiliului UE.

Din partea ţării noastre au mai fost prezenţi ministrul Muncii, Marius Budăi, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, şi ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba.

„România a susţinut, în mod constant, nevoia şi importanţa asigurării unui standard de viaţă cât mai ridicat al cetăţenilor. În acest sens, pe lângă demersurile întreprinse la nivel european, pe care România le-a susţinut în mod activ şi constant, în plan intern au fost luate măsuri concrete menite să contribuie la atingerea obiectivului de convergenţă. Din această perspectivă, o prioritate a Guvernului României este reprezentată de măsuri care să contribuie la creşterea nivelului de trai al cetăţenilor în concordanţă cu nivelul creşterii economice. Una dintre măsurile implementate deja a vizat asigurarea unui nivel salarial adecvat în domenii-cheie precum cel al sănătăţii sau învăţământului. Măsurile implementate la nivel naţional au condus la ajustări substanţiale în nivelul de trai al cetăţenilor. Puterea de cumpărare a crescut datorită majorărilor de pensii şi salarii peste nivelul inflaţiei. Cu titlu de exemplu, în doi ani puterea de cumpărare la nivel naţional a crescut cu 20,6%, raportat la salariul mediu”, a afirmat Dăncilă, citată pe site-ul Preşedinţiei române la Consiliul UE.

Reacția lui CTP, după ce PSD a distribuit o fotografie falsă
Recomandări

Reacția lui CTP, după ce PSD a distribuit o fotografie falsă

Foto/ Video: Guvernul României

„Voi începe o vizită de două zile la Bruxelles, axată pe problematici sociale, cărora le acordăm o atenţie deosebită în mandatul Preşedinţiei noastre rotative. Împreună cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, voi prezida miercuri Summitul social tripartit. Este un eveniment deosebit de important, la care vor participa de asemenea reprezentanţi ai sindicatelor şi patronatelor, precum şi oficiali din Finlanda şi Croaţia – următoarele două state care vor deţine Preşedinţia rotativă a Consiliului UE după România”, a afirmat Dăncilă, marţi, în şedinţa de Guvern.

Intervenţia jandarmilor la protestele din 10 august. Decizia oficială privind raportul
Recomandări

Intervenţia jandarmilor la protestele din 10 august. Decizia oficială privind raportul

Evenimentul, care are tema „O Europă mai puternică, unită şi orientată sper viitor”, se concentrează asupra creşterii economice şi ocupării forţei de muncă, domeniu în care, a precizat premierul, Preşedinţia României la Consiliul UE a făcut eforturi susţinute şi a reuşit să finalizeze negocierile cu Parlamentul European pentru majoritatea dosarelor legislative.

„În cursul zilei de joi voi deschide o dezbatere cu privire la ce înseamnă Europa pentru europeni şi mai ales ce schimbări putem aduce pentru a îmbunătăţi viaţa cetăţenilor europeni. În cadrul acestei vizite de lucru voi avea şi întrevederi cu oficiali europeni. De asemenea, voi continua dialogul constructiv pe care îl avem cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans”, a menţionat ea.

Elevele din Constanța, abuzate și în Italia: “A luat o rangă de metal și a început să dea cu ea.” “M-am dezbrăcat. Eram foarte rușinoasă”
Recomandări

Elevele din Constanța, abuzate și în Italia: “A luat o rangă de metal și a început să dea cu ea.” “M-am dezbrăcat. Eram foarte rușinoasă”

Potrivit programului de miercuri, Viorica Dăncilă va avea o întrevedere cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans şi va participa la Summitul Social Tripartit.

Pe 11 martie, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, s-a întâlnit la Palatul Victoria, cu premierul Viorica Dăncilă.

Oficialul european a deschis subiectul independenţei justiţiei, în contextul modificărilor aduse legislaţiei din domeniu. El s-a referit la recomandările din raportul MCV şi a precizat că vrea să se asigure că există progrese în privinţa justiţiei din România, dar şi că țara noastră nu va face paşi înapoi în lupta împotriva corupţiei.

Citeşte şi: Operează 25 DE ORE pe zi! Conform tabelelor cu programul operator al Spitalului Județean Timișoara, dr. Mihai Ionac a operat și 25 de ore într-o singură dată calendaristică

Close
Închide
  Close