MENIU CAUTĂ
13 Iun. 2018 12:24 , de Valentina Postelnicu

Premierul Viorica Dăncilă, invitată pe 20 iunie în plenul Parlamentului; Va prezenta stadiul pregătirilor pentru preluarea președinției Consiliului UE

Distribuie

Premierul Viorica Dăncilă, invitată pe 20 iunie în plenul Parlamentului, pentru a prezenta stadiul procesului de pregătire pentru preluarea de către România a Preşedinţiei semestriale a Consiliului Uniunii Europene în ianuarie 2019. Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au decis miercuri să o invite pe Viorica Dăncilă pe 20 iunie, începând cu ora 13,00, în plenul comun.

Premierul Viorica Dăncilă a venit, la începutul lunii aprilie, în fața Parlamentului, la „Ora prim-ministrului”, pentru a prezenta situația bugetară a țării dar și cum ”se cheltuiesc banii românilor” din creșterea economică. Dăncilă a venit însoțită de șeful Camerei Deputaților Liviu Dragnea, lider al PSD, și vicepremierul Paul Stănescu.

Premierul a transmis miercuri o scrisoare preşedinţilor celor două Camere, în care îşi exprimă disponiblitatea de a prezenta Parlamentului, în perioada imediat următoare, stadiul procesului de pregătire.

„Dezbaterile care vor putea avea loc cu această ocazie vor constitui un sprijin consistent în procesul de elaborare şi adoptare de către Guvern a primei versiuni a programului de lucru al Preşedinţiei României la Consiliul UE”, a mai spus Dăncilă.

Premierul subliniază că exercitarea de către România, pentru prima dată, în primul semestru 2019, a Preşedinţiei Consiliului UE va reprezenta o oportunitate pentru ţara noastră de a demonstra capacitatea de a contribui de o manieră semnificativă, printr-o viziune politică puternică şi o capacitate administrativă relevantă, la relansarea proiectului european, cel mai potrivit cadru al dezvoltării României.

„Din această perspectivă am plăcerea să vă informez că procesul de pregătire a preluării acestei responsabilităţi la nivel european se desfăşoară într-un ritm susţinut, progresele înregistrate recent confirmând stadiul avansat, atât pe componenta politică, legată de elaborarea programului de lucru, cât şi pe componenta logistică. În acest context, Consiliul Interministerial pentru Pregătirea şi Exercitarea Preşedinţiei României la Consiliul UE a aprobat în data de 8 mai 2018 prima versiune a temelor de interes ale mandatului României la Preşedinţia Consiliului UE, document care va sta la baza elaborării programului de lucru al viitoarei Preşedinţii”, a transmis Dăncilă.

Citește mai multe despre premierul romaniei și presedintia Consiliului UE pe Libertatea.

Comentarii