Mergi direct la conținut »
Preotul Cristian Pomohaci riscă excluderea din Biserică. Părintele controversat este cercetat pentru racolare de minori
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Preotul Cristian Pomohaci riscă excluderea din Biserică. Părintele controversat este cercetat pentru racolare de minori

Preotul Cristian Pomohaci riscă excluderea din Biserică. Părintele controversat este cercetat pentru racolare de minori

După ce a declanșat un scandal uriaș, preotul Cristian Pomohaci este anchetat de Consistoriul Eparhial din Alba Iulia. Înalții prelați urmează să ia o decizie cu privire la soarta părintelui cercetat pentru că ar fi vrut să întrețină relații sexuale cu un adolescent de 17 ani.

Totodată, Cristian Pomohaci este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătorie Târgu Mureș pentru racolare de minori în scopuri sexuale, informează Agerpres.ro.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a precizat că înalții prelați urmează să ia o decizie cu privire la viitorul preotului Cristian Pomohaci în cadrul Bisericii.

„În legătură cu dezvăluirile făcute de presă privitor la înregistrarea unei discuții din care rezultă că un preot din Arhiepiscopia Alba Iuliei a încercat coruperea sexuală a unui tânăr, precizăm că părintele Pomohaci este deja anchetat de Consistoriul Eparhial din Alba Iulia, care, după confirmarea vinovăției acestuia, va lua măsurile care se impun. Acestea pot merge până la excluderea din cler a părintelui, întrucât condiția morală a statutului de preot este incompatibilă cu o asemenea conduită. În măsura în care se dovedește că persoana cu care părintele Pomohaci a purtat discuția înregistrată este minoră, atunci situația capătă și o conotație penală, asupra căreia se vor pronunța autoritățile abilitate”, precizează Patriarhia Române, într-un mesaj postat pe site-ul Mitropoliei Ardealului.


Citește și Un fost coleg al preotului Cristian Pomohaci rupe tăcerea. Ce făcea acesta în timpul facultății


Preotul Cristian Pomohaci este anchetat și de procurori

Inspectoratul de Poliție Județean Mureș a anunțat, luni, că a fost sesizat cu privire la faptele pe care preotul Cristian Pomohaci le-ar fi săvârșit în prezența unui minor. Pe rețelele de socializare au fost publicate mai multe înregistrări audio în care clericul ar ademeni un minor ca să întrețină relații sexuale cu el.

„S-a dispus efectuarea de verificări prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș sub aspectul săvârșirii infracțiunii de racolare de minori în scopuri sexuale”, se arată într-un comunicat al IPJ Mureș.

În urmă cu mai multe zile, o publicație din Cluj-Napoca a dat publicității o întregistrare în care un bărbat, despre care se presupune că ar fi preotul și rapsodul popular Cristian Pomohaci, din parohia Moșuni, județul Mureș, îi face avansuri unui adolescent de 17 ani, căruia i-a promit bani ca să întrețină relații sexuale.


Citește și Primarul din comuna unde slujește preotul Cristian Pomohaci, declarații uimitoare. Ce le făcea oamenilor


 

Close
Închide
  Close