Președintele turc și-a exprimat speranța că vor fi luate măsuri concrete la Ankara sau la Istanbul pentru a rezolva războiul din Ucraina. Potrivit agenției de știri Ria Novosti, Erdogan consideră că deciziile privind conflictul militar ar putea fi luate în Turcia, în cadrul unei posibile întâlniri între președinții Rusiei și Ucrainei.

Vladimir Putin și Tayyip Erdogan au purtat ultima discuție telefonică pe 28 aprilie. Preşedintele turc i-a transmis omologului său rus că Ankara pune mare preț pe pace, la o zi după schimbul de deţinuţi între Statele Unite şi Rusia, care a avut loc pe teritoriul Turciei, potrivit Reuters.

În acest context, Erdogan i-a spus lui Putin că Turcia dorește ca negocierile de pace dintre Ucraina și Rusia, care au avut loc la finalul lunii martie la Istanbul, să continue.

Pe de altă parte, ministrul de Externe al Turciei, Mevlut Cavusogl, a declarat că Erdogan depune eforturi pentru a organiza o întâlnire între președintele rus Vladimir Putin și omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, a notat agenția rusă TASS.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Urmărește-ne pe Google News