MENIU CAUTĂ
, de Cătălin Lupășteanu

UPDATE. Președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, a fost plasat sub control judiciar

Distribuie

Președintele CJ Neamț Ionel Arsene a fost reținut, joi, de procurorii DNA de la Bacău după ce a primit 100.000 de euro ca să-și folosească influența la ANI. La data comiterii faptelor, Arsene era deputat în Parlamentul României și președintele PSD Neamț. 

UPDATE. Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a fost plasat sub control judiciar de către magistraţii Tribunalului Bacău.


DNA arată că în cursul anului 2013, Arsene, în calitate de deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Neamț a unui partid politic, a primit de la o persoană (martor în cauză), 100.000 de euro pentru a-și folosi influența.

Mai precis, notează procurorii, el ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală.

Banii remiși de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului București urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari, mai spun procurorii.

În cursul zilei de vineri Arsene va fi prezentat de procurorii DNA unui judecător de drepturi și libertăți de la Tribunalul Bacău cu propunerea arestării preventive pentru 30 de zile.

Citește și VIDEO/ Igor Bergler, autorul celui mai vândut roman din țara noastră: „Cine scrie după rețetă e pierdut”

Citește mai multe despre Arsene Ionel, deputat, DNA - Direcția Națională Anticorupție și trafic de influenta pe Libertatea.

Comentarii