MENIU CAUTĂ

Sora lui Kim Jong-un va lua parte la Jocurile Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud

Distribuie

Sora lui Kim Jong-un va lua parte la Jocurile Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud. Sora lui Kim Jong-un se implică tot mai mult în conducerea statului nord-coreean. Ea va face parte din delegația Coreei de Nord care va ajunge în Coreea de Sud pentru a observa Jocurile Olimpice de Iarnă 2018 de la Pyeongchang, potrivit unui anunț dat de Seul și citat de AP.

Ministerul Unirii din Coreea de Sud a spus că Nordul a trimis o notificiare, miercuri, prin care informează că sora lui Kim Jong-un, Kim Yo Jong – primul vicedirector al Comitetului Central al Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord-, o să facă parte din delegația condusă de șeful de stat ceremonial Kim Yong Nam.

Kim Yo Jong nu este foarte cunoscută

Deși este sora celui mai cunoscut dictator de pe planetă, nu se știu foarte multe detalii despre Kim Yo Jong. Se crede că ar avea 20 sau 30 de ani și că a fost promocată de fratele ei anul trecut. Despre ea, experții în relații internaționale mai consideră că este una dintre cele mai apropiate persoane de Kim Jong-un. Ea și liderul suprem de la Phenian au fost născuți din aceeași mamă, Ko Yong Hui.

Cine va mai face parte din delecația Coreei de Nord

Coreea de Nord a mai transmis Sudului că delegația o va include pe Choe Hwi, șefa Comitetului Național de Sport și Ri Son Gwon – șefa agenției nord-coreene care se cocupă cu afacerile celor două țări.

Tototdată, delegația care vine de la Phenian mai are în componență 229 de majorete, toate îmbrăcate în haine roșii. De asemenea, ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang o va avea în prim plan pe cea mai cunoscută cântăreață de muzică pop din Coreea de Nord, Hyon Song-wol.


Citește și: EXCLUSIV. ”Barbie de România” are… avioane-n cap! N-a luat încă BAC-ul, dar învață germană și vrea să fie stewardesă

FOTO: EPA / KCNA

Citește mai multe despre kim jong un, Coreea de Nord, Coreea de Sud și Jocurile Olimpice pe Libertatea.

Comentarii