Mergi direct la conținut »
Președintele Iohannis, împreună cu soția la slujba de Paștele Catolic, la Sibiu; Mesaj de Paște și de Florii, pentru români
Ştiri Libertatea > Ştiri > Președintele Iohannis, împreună cu soția la slujba de Paștele Catolic, la Sibiu; Mesaj de Paște și de Florii, pentru români

Președintele Iohannis, împreună cu soția la slujba de Paștele Catolic, la Sibiu; Mesaj de Paște și de Florii, pentru români

Președintele Iohannis a fost împreună cu soția, sâmbătă noaptea, la slujba de Paștele catolic de la Sibiu, la biserica parohială romano-catolică "Sfânta Treime", aflată în Piaţa Mare din centrul istoric al Sibiului.  Șeful statului le-a transmis urări de bine tuturor românilor, atât celor care sărbătoresc Paştele, cât şi celor care serbează Floriile.

De Valentina Postelnicu,

Anul acesta, Paștele catolic are loc pe 1 aprilie, cu o săptămână înainte de Paștele ortodox.

„Sărbători fericite! Avem dublă sărbătoare: unii sărbătorim acum Învierea – şi le doresc ‘Hristos a Înviat!’ – iar mulţi serbăm astăzi Floriile şi le doresc ‘La mulţi ani’ şi o sărbătoare frumoasă!”, a spus Iohannis la ieşirea de la slujbă, potrivit AGERPRES.

Ulterior, șeful statului a transmis și un mesaj pe pagina de Facebook. ”Tuturor celor care sărbătoresc astăzi Paștele, le doresc să întâmpine Învierea Domnului cu bucurie și liniște sufletească. Cristos a Înviat! Un gând bun se îndreaptă și spre cei care sărbătoresc în această zi Duminica Floriilor, alături de un călduros „La mulți ani!” celor care își serbează onomastica”, a scris președintele, în postarea de pe pagina de socializare.

Președintele Klaus şi Carmen Iohannis au fost prezenţi la slujba de Înviere de la biserica parohială romano-catolică „Sfânta Treime”, din centrul istoric al Sibiului. Preşedintele va petrece sărbătorile pascale la Sibiu, alături de familie. Soţii Iohannis au petrecut şi anul trecut sărbătorile de Paşte la Sibiu. Cei doi au participat şi în 2017 a slujba de Înviere de la Biserica Romano-Catolică, precum şi la slujba de duminică.

Opinii dure după ce copiilor nevoiași din Moreni li s-au luat banii de burse
Recomandări

Opinii dure după ce copiilor nevoiași din Moreni li s-au luat banii de burse

Şeful statului este de religie protestantă, dar participă la slujbele de la biserica romano-catolică din Sibiu, având în vedere că soţia sa este greco-catolică. În 2014, el declara la Sibiu că este „de esenţă, ecumenic”. La începutul lui 2015, Iohannis a participat pentru prima dată în calitate de preşedinte al României la o slujbă ortodoxă, în Catedrala Mitropolitană de la Sibiu.

Și anul trecut, Președintele Klaus Iohannis a sărbătorit sărbătorile pascale la Sibiu, împreună cu soția, potrivit Administrației Prezidențiale. În 2017, Paștele ortodox și cel catolic s-au sărbătorit în aceeași duminică. 

În 2016, președintele Klaus Iohananis a decis, ca în ziua de Paști, să facă o vizită militarilor români dislocați în Afganistan. ”Preşedintele României, Klaus Iohannis, se află astăzi (duminică – n.r.), împreună cu Carmen Iohannis, în teatrul de operaţii din Afganistan, unde se întâlneşte cu militarii români aflaţi în misiune în această ţară” informa atunci Administraţia Prezidenţială, în ziua în care șeful statului se afla deja în teatrul de operațiuni.

Citește și: #salvatipipera | Cum arată intersecția A3 cu Șoseaua Petricani. Când va fi inaugurată autostrada – VIDEO

Close
Închide
  Close