Mergi direct la conținut »
VIDEO | Președintele Iohannis a cerut „demiterea imediată” a lui Carmen Dan și a lui Teodor Meleșcanu: „Imediat înseamnă imediat”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

VIDEO | Președintele Iohannis a cerut „demiterea imediată” a lui Carmen Dan și a lui Teodor Meleșcanu: „Imediat înseamnă imediat”

Președintele României, Klaus Iohannis, a solicitat demiterea imnediată a miniștrilor Carmen Dan și Teodor Meleșcanu, șeful statului considerându-i pe ocupanții portofoliilor Internelor și Afacerilor Externe ca principali vinovați pentru modul defectuos de organizare a alegerilor. Totodată, Iohannis a anunțat înființarea unei comisii în cadrul Administrației Prezidențiale care să vină cu soluții privind remedierea problemelor din legislația electorală.

De Adrian Ilie,

Klaus Iohannis a spus că trebuie să existe consecințe politice rapide privind modul în care scrutinul de duminică a fost organizat atât în țară, cât și în străinătate. ”Întreaga organizare a fost gândită pentru inhibarea votului, este ceea ce am spus că PSD se pregătește de boicotarea votului”, a spus șeful statului.

Iohannis a anunțat că va înființa o comisie care să vină cu soluții la problemele din procesul de votare, președintele precizând că nu are încredere că Guvernul va face acest lucru. Comisia prezidențială, în care vor fi incluse persoane din instituțiile cu atribuții în procesul electoral, va trebui să vină cu propuneri pentru Parlament, AEP și alte organisme cu atribuții.

Iată principalele declarații ale președintelui Iohannis:

  • Am fost ieri la Bruxelles la două întruniri importate: o reuniune a consiliului European și una a PPE. Foarte mulți lideri europeni au apreciat foarte, foarte pozitiv rezultatele referndumului.
  • În Europa România contează. Între timp numărătoarea se apropie de sfârșit. Avem confirmate date foarte bune. Pe ambele întebări au răspuns cu DA 6.400.000 de români. Este un rezultat extraordinar de bun care readuce România în normalitatea europeană, este un foarte mare succes care vi se datorează vouă, dragi români
  • Cu toate aceste vești bune din țară și din UE nu trebuie să trecem cu vederea problemele grave din timpul votării. Am avut probleme și în țară. Unii au reclamat că au fost prea puține ștampile, prea puțin cabine etc. Întreaga organizare a fost gândită pentru inhibarea votului, este ceea ce am spus că PSD se pregătește de boicotarea votului
  • Am văzut cu toții cu mare tristețe imaginile cu mii și mii de români stând la cozi interminabil în străinătate.
  • Nu am încredere în Guvern să găseacă soluții rapide și corecte, voi înființa la Administrțaia Prezidențială o comisie mixtă în care să găsească soluții pentru autoritățile care pot veni cu reglementări.
  • După atâtea probleme este evident că trebuie să existe și urmări politice. Cei care nu au organizat corespunzător sau intenționat prost aceste alegeri trebuie să plătească cu funcția. Vorbesc de urmarea politică, că ulterior se găsesc și alte probleme e o chestiune pe care o vom discuta apoi.
  • Solicit demiterea imediată a miniștrilor de Interne și Externe, imediat însemnând imediat.

Citește și:

Președintele Iohannis, la Consiliul European: ”PPE merge mai departe cu Manfred Weber pentru șefia Comisiei Europene. Nimeni nu poate forma o majoritate fără PPE”

Close
Închide
  Close