Mergi direct la conținut »
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > FOTO. Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit pe Antonio Tajani la Cotroceni. Preşedintele PE: "Dumneavoastră aveţi un rol foarte important pentru noi"

FOTO. Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit pe Antonio Tajani la Cotroceni. Preşedintele PE: „Dumneavoastră aveţi un rol foarte important pentru noi”

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani a fost primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a transmis că România doreşte să contribuie la promovarea agendei europene comune, într-un spirit constructiv şi de consens.

De Valentina Postelnicu,

„Parlamentul European este un partener cheie în mandatul pe care urmează să îl preia România la preşedinţia Consiliului UE şi, în general, în ceea ce priveşte cooperarea cu toate instituţiile europene.  România împărtăşeşte pe deplin această orientare pro europeană şi ne vom asuma în calitate de deţinător al preşedinţiei Consiliului UE şi sunt convins că prin acţiunile noastre putem să creăm o Uniune Europeană mai puternică şi mai bună”, a spus Klaus Iohannis, în cadrul întrevederii.

Şeful statului a menţionat că ne vom confrunta cu multiple provocări, care afectează atât viaţa cetăţenilor, cât şi a guvernelor, de aceea trebuie să dăm dovadă de realism, dar şi de ambiţie.

„Vă asigur că România doreşte să contribuie prin eforturile noastre în promovarea agendei europene comune, într-un spirit constructiv şi de consens”, a mai precizat şeful statului.

Preşedintele PE, Antonio Tajani, a reamintit că în mandatul preşedinţiei române la Consiliul UE se vor organiza alegerile europarlamentare, motiv pentru care, împreună cu şeful statului român Klaus Iohannis, va fi important de transmis un mesaj constructiv cetăţenilor europeni cu privire la munca pe care o face Parlamentul European.

„În mandatul preşedinţiei române se vor organiza alegerile europarlamentare, de aceea este foarte important să trimitem un mesaj constructiv cetăţenilor europeni cu privire la munca pe care o facem noi. Dumneavoastră aveţi un rol foarte important pentru noi, pentru că dumneavoastră nu sunteţi doar preşedintele ţării, preşedintele României, ci sunteţi membru în Consiliul European, şi avem nevoie de ajutorul dvs pentru două – trei chestiuni care sunt cruciale pentru Parlamentul European”, i-a spus Tajani preşedintelui Klaus Iohannis, în cadrul întâlnirii de la Palatul Cotroceni.

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie
Recomandări

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, se află miercuri în România, în cadrul unei vizite de pregătire a preluării de către ţara noastră a preşedinţiei Consiliul Uniunii Europene. Oficialul european se va întâlni cu membrii Guvernului şi cu preşedintele Klaus Iohannis, dar şi cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului. Oficialul european trebuia să susţină şi un discurs în plenul Parlamentului, însă acest punct din program a fost anulat.

Citeşte şi: Coincidenţa din subteran | În ziua anunţului privind greva generală, Metrorex trebuia să evacueze spaţiile comerciale controlate de sindicat

Close
Închide
  Close