Mergi direct la conținut »
Prețul cartelelor de metrou ar putea crește după greva angajaților Metrorex. Anunțul ministrului Transporturilor
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Prețul cartelelor de metrou ar putea crește după greva angajaților Metrorex. Anunțul ministrului Transporturilor

Prețul cartelelor de metrou ar putea crește după greva angajaților Metrorex. Anunțul ministrului Transporturilor

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a declarat, miercuri seara, că acceptarea majorărilor salariale cerute de sindicaliştii de la Metrou ar duce la o creştere a preţului biletului la 4 lei, de la 2,5 lei pentru o călătorie, scrie Mediafax.

Șova spune că „Aşa ceva nu poate fi acceptat” și i-a avertizat pe sindicalişti că fiecare oră care trece fără a fi semnat contractul colectiv de muncă înseamnă o scădere de un procent din majorările salariale convenite.

Ministrul îi acuză pe sindicalişti şi pe liderul sindical Ion Rădoi de şantaj și susține că creșterea de 42% solicitată de angajați este ilegală. El spune că miza reală a conflictului de muncă este contractul de exploatare a spaţiilor comerciale de la metrou de către sindicate, contract care a expirat.

Trenurile de metrou nu vor circula joi dimineaţa, în intervalul orar 4:00 – 6:00, în urma declanşării unei greve de avertisment de către Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM).

„Administraţia Metrorex a fost notificată de Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) cu privire la decizia declanşării grevei de avertisment joi, 15.11.2018, între orele 04:00-06:00. În această perioadă trenurile de metrou nu vor circula. Conducerea Metrorex îşi manifestă disponibilitatea pentru continuarea negocierilor, conform legii dialogului social şi face apel la angajaţii săi să ia în considerare că asigurarea transportului călătorilor (la timp şi în siguranţă) este prioritară”, precizează, miercuri, Metrorex.


Citește și: Primele declarații ale Simonei Halep, după despărțirea de antrenorul australian Darren Cahill: „Mă așteptam. Momentan nu am nici un nume, n-am vorbit cu nimeni


 

Close
Închide
  Close