Mergi direct la conținut »
Prezentatoarea BBC Rachael Bland a murit, după ce a anunțat recent că mai are doar câteva zile de trăit
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Prezentatoarea BBC Rachael Bland a murit, după ce a anunțat recent că mai are doar câteva zile de trăit

Prezentatoarea BBC Rachael Bland a murit, după ce a anunțat recent că mai are doar câteva zile de trăit

Prezentatoarea BBC Rachael Bland a murit, după ce a anunțat recent că mai are doar câteva zile de trăit. Rachael Bland a decedat marți dimineață, după o luptă de doi ani cu o boală necruțătoare. Familia ei a confirmat trista veste. "A fost un jurnalist talentat, dar și o fiică, soră, nepoată, mătușă, și mai mult decât atât, o mamă pentru micuțul Freddie, atât de mult iubit” a declarat soțul prezentatoarei de radio.

De Mihai Niculescu,

Prezentatoarea BBC Rachael Bland a murit, miercuri dimineață, la locuința ei, înconjurată de cei dragi. Prezentatoarea a fost o voce cunoscută ascultătorilor la postul Radio 5, și a câștigat premii în urma realizării unei emisiuni despre cancer. Articolele de pe blogul ei, pe aceeași temă, au primit de asemenea mai multe disctincții, relatează bbc.co.uk

Rachel Bland a anunțat în luna august că își scrie memoriile, pentru a i le lăsa fiului său de doi ani, drept „scrisori de dragoste către băiatul meu cel frumos”. Ea și-a început cariera la Bbc acum mai bine de 15 ani și s-a măritat cu jurnalistul Steve Bland în 2013. În afară de Radio 5, ea a mai lucrat și ca prezentator de știri la BBC News Channel, BBC World and BBC North West Tonight. Recent, a anunțat pe Twitter că mai are doar câteva zile de trăit.

Și-a ajutat semenii vorbind deschis despre cancer

Ea a fost diagnosticată cu o formă agresivă de cancer la sân în 2016, după ce a descoperit un nodul sub braț. Ea a început chimioterapia înainte de Crăciun, în iulie a făcut o masectomie și a urmat un tratament extins până în luna mai 2018, dar cancerul s-a răspândit mult prea rapid pentru a fi ținut în frâu.

Femeia a câștigat admirația semenilor, pentru demnitatea și atitudinea pe care a avut-o împotriva bolii, relatându-și experiențele pe blogul ei. Ea a publicat interviuri cu celebrități, vorbind despre căderea părului, sfaturi financiare relativ la costurile tratamentului și modul de a comunica cu cei dragi despre boală.

Ultimele cuvinte ale Tamarei Buciuceanu, înainte să moară! Ce i-a spus unui coleg de scenă
Recomandări

Ultimele cuvinte ale Tamarei Buciuceanu, înainte să moară! Ce i-a spus unui coleg de scenă

Jurnalista a realizat și un podcast- o relatare audio- care a devenit numărul unu pe iTunes, marți, fapt care a făcut-o extrem de fericită, spunea ea.

„A fost de un real ajutor să știu că oamenii au apreciat relatările mele de mare ajutor, în decursul tratamentului, dar într-un mod egoist, și ei m-au ajutat pe mine foarte mult” spunea prezentatoarea. Ea vorbea frecvent și despre cea mai mare frică a ei, aceea de a-l lăsa pe fiul ei Freddie, fără mamă.


Stațiunile balneo, un vis de un miliard de euro. Ne îmbătăm cu apă minerală și rămânem cu durerile de șale, făcând turism pentru sănătate


 

Close
Închide
  Close