Mergi direct la conținut »
VIDEO / Carne crescută în laborator, nu în abator! Cum arată prima friptură de vită artificială
Ştiri Libertatea > Ştiri > VIDEO / Carne crescută în laborator, nu în abator! Cum arată prima friptură de vită artificială

VIDEO / Carne crescută în laborator, nu în abator! Cum arată prima friptură de vită artificială

O firmă din Israel a produs prima friptură de vită artificială, din fâşii de carne crescute în laborator, din doar câteva celule recoltate de la animale vii, fără a le face rău şi fără a polua mediul înconjurător. Celulele sunt hrănite și crescute pentru a produce țesut muscular.

Compania Aleph Farms, care a produs această carne artificială, susține că produsul ar putea ajunge în galantare în 3-4 ani.

„Carnea este un ţesut complex. Această realizare include mai multe tipuri de celule, pe care le regăsim în diferite bucăţi de carne clasică, crescute împreună, independent de un animal, pentru a forma o structură 3D similară cărnii, dar folosindu-ne de metode mult mai sigure, sustenabile şi etice”, spune Didier Toubia, director executiv al Aleph Farms.

Fâşiile de carne prezentate sunt de mărimea unui card şi au o grosime de doar 5 milimetri. Totuși, în ciuda dimensiunilor reduse, o astfel de delicatesă are un preţ pe măsură: 50 de dolari/fâşia.

„Această carne arată minunat şi are textura unei fripturi clasice”, spune Amir Ilan, bucătarul-şef israelian care a gătit-o ca pe orice bucată de carne clasică.

Cei care au gustat, ceea ce ar putea fi carnea viitorului, spun că şi gustul este foarte apropiat de cel clasic. Şi dacă nu ar fi ştiut dinainte ce au la cină, probabil nici nu şi-ar fi dat seama că nu e vorba despre o friptura de vita clasică, comentează Digi 24.

Află cum este folosită inteligența artificială la creșterea porcilor!


Citește și… Ion Iliescu neagă declarațiile făcute pentru Le Figaro: „Nu cred că avem în faţă un fake news, ci un act de război mediatic”


Close
Închide
  Close