Mergi direct la conținut »
Inteligența artificială, folosită la creșterea porcilor
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > Inteligența artificială, folosită la creșterea porcilor

Inteligența artificială, folosită la creșterea porcilor

Inteligența artificială este folosită la creșterea porcilor în China, scrie Quartz. Mai exact, sistemele de recunoaștere facială și vocală dezvoltate de către gigantul Alibaba, supranumit ”Amazon-ul Chinei”, sunt acum utilizate de Tequ Group, un conglomerat chinez, pentru creșterea a 10 milioane de porci anual.

De Daniel Ionașcu,

Potrivit Alibaba, un software numit ET Brain va fi instalat în fermele deținute de către Tequ, alături de echipamentele hardware proprii.

Cum lucrează sistemul

Utilizând recunoașterea facială, software-ul va identifica fiecare porc din fermă, pe baza unui semn de pe corp. Acesta corespunde cu un fișier electronic despre fiecare animal, unde sunt înscrise caracteristicile sale, vârsta, greutatea, rasa.

Softul va urmări fiecare porc pentru a-i stabili condiția fizică. Recunoașterea vocală va fi folosită pentru ascultarea porcilor. Mai exact, sistemele vor reuși să își dea seama dacă suinele tușesc, de exemplu, ceea ce ar fi un caz de boală.

De asemenea, programul va determina și care sunt cele mai potrivit exemplare pentru a avea urmași, atât între vieri, cât și între scroafe.

Oficialii Tequ spun că muncitorii nu sunt de ajuns pentru a avea grijă de 10 milioane de porci, mai ales că zi de zi sunt fătați alții.

Metroul din Shanghai, modernizat cu ultimele tehnologii

În decembrie, presa scria că Alibaba va introduce inteligența artificială și la metroul din Shanghai, urmând să fie disponibile servicii de recunoaștere facială, interacțiune vocală, plăți online și monitorizare a securității.

Tehnologie fără hormoni

În privința porcilor, Alibaba nu este singura companie de tehnologie din China care se arată interesată de domeniu. William Ding, șeful companiei de internet și tehnologie NetEase, a deschis în 2009 o fermă de porci crescuți fără hormoni.

China este cel mai mare producător, consumator și importator de carne de porc din lume.

Close
Închide
  Close