MENIU CAUTĂ
22 Iun. 2018 12:25

Prima reacție a lui Tudorel Toader după condamnarea lui Liviu Dragnea

Distribuie

Ministrul Justiției a avut o primă reacție după condamnarea lui Liviu Dragnea la trei și jumătate de închisoare, în dosarul angajărilor fictive. Tudorel Toader a ținut să precizeze că nu a existat unanimitate în completul de trei judecători de la Înalta Curte, doi judecători fiind pentru condamnare, iar altul având opinie separată.

„Nu pot să comentez sentinţa, pentru că am văzut doar ce a văzut toată lumea. Ca să îţi faci o idee despre sentinţă, trebuie să vezi motivarea, să vezi considerentele pe care s-a emis acea sentinţă. Aştept să văd şi eu motivarea, ca să îmi fac o părere. În orice caz, oricare cetăţean beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. Există mulţi care au fost condamnaţi iniţial, apoi au fost achitaţi sau invers”, a declarat vineri la Iaşi Tudorel Toader, potrivit Mediafax.ro.

Ministrul Justiției a mai precizat că, din ce a înțeles, nu a existat unanimitate în completul de trei judecători de la Înalta Curte, doi judecători fiind pentru condamnare, iar altul având opinie separată.

Totodată, el a refuzat să spună dacă Liviu Dragnea ar trebui să-și dea demisia din fruntea Camerei Deputaţilor, deoarece este „chestiune politică”.

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis condamnarea liderului Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, la 3 ani și șase luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Un singur judecător a făcut opinie separată și a cerut achitarea pentru abuz în serviciu. De asemenea, instanța a decis anularea suspendării condiționale a pedepsei de doi ani din dosarul Referendumul.

Comentarii