Un singur judecător a făcut opinie separată și a cerut achitarea pentru abuz în serviciu. 

De asemenea, instanța a decis anularea suspendării condiționale a pedepsei de doi ani din dosarul Referendumul. 

DNA ceruse o pedeapsă de 7 ani și jumătate cu executare în acest proces. Liviu Dragnea a mai fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul. 

FOTO: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Vi se pare corectă condamnarea lui Liviu Dragnea?

Da, a primit pedeapsa potrivită 88% (15 voturi)
Nu, merita o pedeapsă mai blândă 0% (0 voturi)
Nu, merita să fie achitat 12% (2 voturi)
Loading ... Loading ...

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV/ Ce cred oamenii din Gratia despre trimiterea lui Dragnea în spatele gratiilor: ”Să facem miting ca să fie achitat!”/VIDEO

UPDATE ora 23:00. Mai multe filiale PSD din țară au transmis mesaje de susținere pentru Liviu Dragnea, după condamanrea în primă instanță. Principalul mesaj este că președintele partidului beneficiază de prezumția de nevinovăție și, ca atare, ar trebui să rămână președinte al Camerei Deputaților și al partidului. Statul Paralel este din nou invocat de liderii PSD.

UPDATE ora 20:45. Social-democrații se reunesc mâine, în Comitetul Executiv Național, să discute condamnarea primită de Liviu Dragnea, în dosarul angajărilor fictive. Surse din PSD au precizat pentru Libertatea că liderii partidului urmează să adopte o rezoluție de susținere a președintelui PSD.

„Prin noi înșine”, etapa pe bani. Membrii și simpatizanții PNL au contribuit cu 10,51 de milioane de lei la partid, statul a dat 74,91 de milioane de lei
Recomandări
„Prin noi înșine”, etapa pe bani. Membrii și simpatizanții PNL au contribuit cu 10,51 de milioane de lei la partid, statul a dat 74,91 de milioane de lei

Între timp, a venit o reacție și din partea premierului Viorica Dăncilă. Aceasta  sugerează că instanța a decis condamnarea pentru instigare la abuz în serviciu, deși Curtea Constituțională a dezincriminat parțial această infracțiune. Pe de altă parte, legea nu a fost pusă în acord cu decizia Curții. ”Cred cu tărie în nevinovăția președintelui PSD și îl asigur de toată susținerea mea la conducerea partidului și a Camerei Deputaților”, a transmis ea.

UPDATE ora 19:10. Și Ludovic Orban cere demisia lui Liviu Dragnea, după condamnarea în dosarul DGASPC Teleorman. Preşedintele PNL spune că liderul social-democraţilor trebuie să demisioneze din toate funcţiile publice.

UPDATE 19:00. Prima reacție a lui Victor Ponta, după condamnarea lui Liviu Dragnea. Fostul premier spune că liderul PSD trebuie să demisioneze chiar astăzi.

Și fostul președinte Traian Băsescu a cerut demisia lui Liviu Dragnea, dar numai din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

UPDATE 18:45. Prima reacție din PSD, după condamnarea lui Dragnea. Secretarul general adjunct al partidului se declară ”absolut șocat” de sentința primită de Liviu Dragnea. Despre cum se va poziționa PSD și dacă Liviu Dragnea va fi susținut în continuare, Codrin Ștefănescu nu a știut să spună.

Culisele planului privind retragerea lui Piedone. Negocieri la cuțite între PSD și partidul lui Dan Voiculescu
Recomandări
Culisele planului privind retragerea lui Piedone. Negocieri la cuțite între PSD și partidul lui Dan Voiculescu

Alesu Floarea a fost condamnată la 1 un și 6 luni de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu, la 5 luni pentru fals intelectual, cu interzicerea drepturilor civile. Se contopesc pedepsele inculpatei Alesu Floarea și va executa pedeapsa cea mai grea, de trei ani de închisoare, la care se adaugă un sport de 7 luni și 20 de zile. Se scade din pedeapsa finală perioada arestului preventiv și la domiciliu.

Miloș Rodica a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Miloș Rodica a fost condamnată în baza vechiului Cod penal și de procedură penală, fiind legea mai favorabilă.

Șefu Olguța a fost condamnată la 3 ani de închisoare pentru abuz în serviciu și la 1 an de închisoare pentru fals intelectual. Se contopește și se aplică pedeapsa de 3 ani de închisoare cu suspendare.

Marineci Ionel a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Pentru Marica Valentina Mirela s-a decis încetarea procesului pentru fals intelectual ca urmare a prescripției penale. A fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.

Pentru Bombonica Prodana s-a decis suspendarea procesului penal pentru abuz în serviciu și i-a fost aplicată o sancțiune administrativă de 1.000 de lei.

Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO
Recomandări
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Balaban Constantin Claudiu a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru abuz în serviciu și 1 an pentru fals intelectual. Pedepsele au fost contopite și va fi executată pedeapsa cea mai grea, de 3 ani de închisoare cu suspendare.

Gheorghe Nicușor a fost condamnat la 3 luni de închisoare pentru fals intelectual și la 1 an de închisoare pentru abuz în serviciu. Va executa pedeapsa de 1 an de închisoare cu suspendare.

Stoica Anisia a fost condamnată la 3 ani de închisoare și 1 an de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu. Va executa 1 an de închisoare cu suspendare.

Adriana Botorogeanu a fost condamnată la 2 ani de închisoare pentru abuz în serviciu și la 1 an de închisoare pentru complicitate la fals intelectual. Va executa pedeapsa de 2 ani de închisoare cu suspendare.

Toți inculpații sunt obligați la plata a 186.000 de lei, salarii încasate necuvenit. S-a constatat că din această sumă s-au plătit 34.399 de lei, de către Bombonica Prodana.

Sentinţa în dosarul lui Liviu Dragnea a fost până acum amânată de trei ori de magistrații ICCJ.

Astfel, cei trei judecători au amânat până la acest moment stabilirea unei decizii în acest caz de trei ori, respectiv din 15 mai în 29 mai, din 29 mai în 8 iunie iar din 8 iunie pentru joi.  Procurorul DNA a cerut o pedeapsă de 7 ani şi jumătate de închisoare pentru Liviu Dragnea, în timp ce liderul PSD a cerut să fie achitat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Procurorul DNA a cerut condamnarea şefului PSD la 7 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în procesul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman.

Magistratul DNA a spus în fața judecătorilor că valorile încălcate de protagoniștii acestui dosar și conduita acestora impune stabilirea unor pedepse cu executare în acest caz.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, în ultimul său cuvânt în faţa instanţei, că nu a comis faptele de care e acuzat de DNA.

“Menţin declaraţiile de la şedinţa precedentă. Susţin cu toată tăria nevinovăţia. Afirm că nu am comis niciuna dintre presupusele fapte şi sunt de acord cu avocatul. În plus vreau să spun că sunt puţin pus pe gânduri (…). Mi-a amintit de întrebarea de ce Alesu face astfel de declaraţii. Eu sper să nu se ajungă acolo. Muncesc în folosul comunităţii de peste 20 de ani de zile… Aaa, vă rog să mă achitaţi”, a declarat Liviu Dragnea, în faţa completului de trei judecători.

Angajate ţinute pe banii statului ani de zile

Conform DNA, Dragnea a intervenit pentru menţinerea în funcţie şi plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deşi ştia că acestea lucrau de fapt în cadrul organizaţiei PSD Teleorman.

Ancheta în acest caz a început în anul 2012, după ce procurorii au primit informaţii că Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, ar fi cerut mită de la familiile care doreau urgentarea procedurilor de adopţie în cazul copiilor instituţionalizaţi.

Ulterior, în decembrie 2013, procurorii au înregistrat o sesizare din oficiu cu privire la faptul că Floarea Alesu, în schimbul unor foloase necuvenite, proceda la menţinerea ilegală în posturi a două angajate de la DGASPC Teleorman, Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Conform DNA, Adriana Botorogeanu era încadrată din anul 2005 la DGASPC Teleorman în funcţia de inspector de specialitate în cadrul Serviciului administrativ, în condiţiile în care ea figura şi ca salariat în cadrul unei societăţi comerciale din Alexandria.

De asemenea, Anisa Niculina Stoica era încadrată, din anul 2006, în funcţia de referent la Serviciul administrativ din DGASPC Teleorman.

Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul organizaţiei judeţene PSD Teleorman. Cele două femei pretins protejate de Dragnea erau văzute la DGASPC doar când ridicau adeverințe

DNA susţine că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman, instituţie în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Procurorii susţin că Liviu Dragnea a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman.

Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Patru zodii care vor avea protecție de la Dumnezeu în luna mai 2024. Răul nu le poate atinge
FANATIK.RO
Patru zodii care vor avea protecție de la Dumnezeu în luna mai 2024. Răul nu le poate atinge
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Viva.ro
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Acasă la Dana Nălbaru și la Dragoș Bucur. Uite-i cum muncesc pământul la Moșteni-Greci! Actorul ară cu tractorul, solista și fiica ei văruiesc pomii în livadă
Libertateapentrufemei.ro
Acasă la Dana Nălbaru și la Dragoș Bucur. Uite-i cum muncesc pământul la Moșteni-Greci! Actorul ară cu tractorul, solista și fiica ei văruiesc pomii în livadă
Meciul dintre Nadal și un puști de 16 ani a intrat în istorie. Cine a câștigat
GSP.RO
Meciul dintre Nadal și un puști de 16 ani a intrat în istorie. Cine a câștigat
Secretul autorităților din toate buletinele românilor. Ce înseamnă, de fapt, ultima cifră din CNP
FANATIK.RO
Secretul autorităților din toate buletinele românilor. Ce înseamnă, de fapt, ultima cifră din CNP
O fetiță spunea că are un monstru în cameră, dar mama nu a luat-o în seamă. Ce au descoperit după a șocat întreaga familie
Știrileprotv.ro
O fetiță spunea că are un monstru în cameră, dar mama nu a luat-o în seamă. Ce au descoperit după a șocat întreaga familie
Imagini din casa în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă, alături de fiul lor / Foto
Unica.ro
Imagini din casa în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă, alături de fiul lor / Foto
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Orangesport.ro
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia s-a agravat"
Observatornews.ro
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia s-a agravat"
Horoscop 27 aprilie 2024. Scorpionii ar fi bine să dea dovadă de mai multă flexibilitate, în special în negocierile legate de bani sau bunuri
HOROSCOP
Horoscop 27 aprilie 2024. Scorpionii ar fi bine să dea dovadă de mai multă flexibilitate, în special în negocierile legate de bani sau bunuri

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI