De Iulian Budușan,

Colegiul Medicilor anchetează cazul copilului de patru ani care a murit, după ce a fost anesteziat la o clinică stomatologică din Piteşti, a declarat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, conform Agerpres. Ministrul a anunţat, totodată, că în perioada următoare va fi verificat felul în care se fac anesteziile în cabinetele stomatologice.

„Este într-adevăr o tragedie. (…) În momentul de faţă, activitatea acelui cabinet, acelei miniclinici a fost complet închisă, a fost suspendată de către DSP, Colegiul Medicilor anchetează cazul şi vom comunica concluziile noastre. (…) Este foarte important ca aceste tragedii să nu se mai repete şi în perioada următoare vom verifica felul în care se dau aceste anestezii sau analgosedări în unele cazuri în cabinetele stomatologice”, a spus ministrul Victor Costache, la România TV.

El a precizat că propofolul este un produs foarte puternic şi a amintit că din cauza acestuia a murit şi Michael Jackson.

„Acest medicament trebuie folosit numai într-un cadru care poate fi monitorizat corect”, a explicat ministrul.

Copilul a murit în brațele părinților, după ce intrase în moarte cerebrală de ceva timp.

Ministerul Sănătății anunțase ieri că micuțului i-a fost făcută anestezie generală cu propofol, deși clinica stomatologică nu are autorizație pentru a face anestezii totale.

Activitatea clinicii stomatologice Teddy Care din Pitești a fost suspendată complet de Inspecția Sanitară de Stat, după decesul copilului.

Polițiștii din Argeș au deschis dosar penal de ucidere din culpă în cazul copilului de 4 ani, supus mai multor anestezii la o clinică stomatologică din Pitești, care a decedat din cauza complicațiilor.

Citeşte şi:

Copilul de 4 ani, aflat în comă după o anestezie făcută la o clinică stomatologică din Pitești, a murit la Spitalul Grigore Alexandrescu

Ordonanța pe sănătate a fost publicată în Monitorul Oficial. Cine se află printre semnatari

EVZ: Clinica stomatologică unde a intrat în comă copilul de 4 ani e deținută de rudele lui Adrian Mutu. Ce spune fostul fotbalist

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre
HOROSCOP

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre