Mergi direct la conținut »
Reacția ministrului Carmen Dan, după acuzațiile Gabrielei Firea
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Reacția ministrului Carmen Dan, după acuzațiile Gabrielei Firea

Reacția ministrului Carmen Dan, după acuzațiile Gabrielei Firea

Ministrul Carmen Dan a reacționat miercuri, după ce primarul Capitalei a acuzat-o că este direct răspunzătoare pentru violențele jandarmilor din 10 august, la mitingul diasporei. Carmen Dan susține că vrea să adopte o poziție ”decentă” iar afirmațiile primarului general au substrat politic.

De Mihai Niculescu,

Ministrul Carmen Dan a reacționat miercuri, la aproape o zi de la tirul de acuzații formulat de Gabriela Firea împotriva ei, a președintelui Liviu Dragnea dar și a colegilor din PSD.

„Pe mine nu o să mă auziți răspunzând unor astfel de afirmații care au conotație politică, care țin de sfera politică, de pe scările ministerului de Interne. Atât timp cât voi fi ministru de Interne, această instituție nu se va implica în disputele politice. Așa că orice întrebare care are legătură cu Ministerul de Interne va primi răspuns fără ezitare. În rest, absolut nicio declarație politică nu voi face de pe scările acestui minister. Până atunci, cred că singura atitudine pe care poate să o aibă un om responsabil și un șef de instituție responsabil este aceea de decență și de rezervare. Și n-am să părăsesc această atitudine atât timp cât eu voi reprezenta juridic acest minister” a spus ministrul de Interne.

Faptele de care este acuzată de Gabriela Firea țin de funcția sa la Ministerul de Interne, i-au spus jurnaliștii care îi ceruseră opinia, iar Carmen Dan a precizat că va da explicații doar autorităților:

„Vom lămuri așa cum am spus toate aspectele care țin de derularea evenimentelor din 10 august în cadru instituțional, la Parchet, la comisiile parlamentare, pentru că o anchetă parlamentară se poate derula în paralel cu ancheta judiciară. Vă mulțumesc foarte mult” a încheiat ministrul.


Scandal pe bani. Conflict deschis Președinte-Guvern, la rectificarea bugetară


 

Close
Închide
  Close