Mergi direct la conținut »
Primar PSD din Timiș, prădat de hoți. A rămas fără „colecția” de ceasuri
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Primar PSD din Timiș, prădat de hoți. A rămas fără „colecția” de ceasuri

Primar PSD din Timiș, prădat de hoți. A rămas fără „colecția” de ceasuri

Petru Carebia, primarul PSD din localitatea Coșteiu, Timiș, a rămas fără „colecția” de ceasuri, după ce a fost prădat de hoți, sâmbătă seara.

De Raluca Diaconu,

El a făcut plângere la poliție și așteaptă ca oamenii legii să identifice făptașii. Petru Carebia a fost condamnat în toamna lui 2017 la închisoare cu suspendare.

Primarul PSD din localitatea Coșteiu ar fi fost plecat prin sat, sâmbătă. Când a ajuns acasă, a găsit locuința spartă de hoți. A căutat să vadă ce îi lipsește și a văzut că hoții au fost interesați doar de ceasurile ce le deținea. El spune însă că nu ar fi vorba despre ceasuri de valoare.

”Eram în sat, nu am ce să zic, nici nu pot să mă gândesc cine a fost. Să își facă poliția treaba. Niște ceasuri au furat, nu au luat nici bijuterii și nici haine, că nu au avut ce să ia. Au crezut că la mine e sacul plin, că dacă ești primar ai de toate. Nu erau chiar ceasuri de valoare, erau ceasuri pe care le purtam în fiecare zi, normale, nu am fost colecționar de ceasuri. Le țineam într-o noptieră”, ne-a declarat Petru Carebia.

Surse din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Timiș ne spun însă că primarul PSD s-ar fi plâns că i-ar fi dispărut și câteva haine.

El a fost condamnat de magistrații de la Judecătoria Lugoj, în octombrie 2017, la un an de închisoare cu suspendare, după ce și-ar fi angajat fiica pe postul de bibliotecară.

„S-a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei reținute în sarcina inculpatului Petru Carebia din infracțiunea de conflict de interese în infractiunea de folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane”, au decis magistrații.

Carebia a primit o sentință de un an de închisoare cu suspendare și va fi nevoit să presteze 70 de muncă în folosul comunității, chiar la primăria pe care o conduce sau la un spital din Lugoj. Mai mult, el nu ar mai putea candida nici pentru funcția de primar sau pentru cea de consilier local. Petru Carebia a atacat însă sentința și are termen la Curtea de Apel la jumătatea lunii ianuarie.


Citește și: Atunci și Acum: Călin Popescu Tăriceanu, de la pasiunea pentru mașini, la adversar declarat al președintelui Iohannis


 

Close
Închide
  Close