De Ana Hațeg,

Potrivit proiectului propus spre dezbatere, banii vor fi tăiaţi de la mai multe biserici din Capitală, care au fost alocaţi, iniţial, pentru diferite lucrări precum: refacere faţadă biserică şi turn clopotniţă (Mănăstirea Radu Vodă), consolidarea scărilor monumentale (Palatul Patriarhiei), remodelarea bucătăriei (Mănăstirea Plumbuita), reparaţii gard (Parohia Ceauş Radu) etc, scrie Mediafax.

Cea mai mare sumă tăiată, 10 milioane de lei, va fi de la Patriarhia Română pentru finalizarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului.

Proiectul vine în contextul în care premierul României a spus că Primăria Capitalei nu va primi cei 677 de milioane de lei ceruți din fondul de rezervă al guvernului.

„Primăria București a beneficiat de alocare, din fondul de rezervă al Guvernului, de 100 de milioane și mi se pare o neobrăzare să mai formulezi o cerere. Adică ce vrea? Să plătim noi factura pentru companiile de nababi înființate de Firea? Nu acceptăm așa ceva sub nicio formă”, a spus prim ministrul.

Gabriela Firea a reacționat imediat pe contul ei de Facebook, amenințându-l pe Orban cu plângeri penale.

„În cazul în care Guvernul Orban nu va da curs solicitării noastre, atunci îi informez că vom formula plângeri penale pentru abuz în serviciu pe numele domnului prim-ministru și pe numele ministrului Finanțelor Publice, precum si pe cele ale funcționarilor publici care vor valida un buget ilegal pentru Primăria Capitalei” a spus Firea, adăugând că în lipsa alocării fondurilor, Primăria Capitalei nu mai poate achita subvențiile la căldură, transport, cheltuielile din spitale și creditele în curs.

Citeşte şi:

Vedetă din România cu imagine impecabilă, cooptată de armata pakistaneză ca să-i facă publicitate împotriva Indiei în conflictul periculos din Kashmir!

Rezultatele alegerilor din Marea Britanie: majoritate absolută pentru conservatori în Parlament. Vom avea un Brexit rapid

Renovat cu 8 milioane de lei acum un an, din bani europeni, spitalul din Eforie Sud se prăbușește peste pacienți

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur