MENIU CAUTĂ
26 Iul. 2018 12:50 , de Delia Chilianu

Primăria București va da câte 250 de lei pensionarilor pentru ochelari. Iată care sunt condițiile

Distribuie

Primăria București va da câte 250 de lei pensionarilor pentru ochelari. Proiectul “Lumina ochilor, cea mai importantă. Ochelari pentru vârsta a treia” prevede acordarea unui sprijin financiar în valoare de maximum 250 de lei/ net pensionarilor care au pensia mai mică decât salariul minim net pe economie ( 1.162 de lei).

UPDATE 12.50: Consilierii generali au votat în ședința de astăzi acest proiect. 'În București avem minumun 200.000 pensionari cu pensii mici. Un pensionar poate folosi această sumă, dar dacă dorește să ia un ochelar mai scump o poate face, dar diferența o adaugă din surse proprii', a declarat Gabriela Firea la începutul ședinței de consiliu.

Sprijinul financiar se acordă din bugetul Centrului pentru Seniori al Municipiului București. Acesta va elabora regulamentul privind implementarea proiectului în termen de maximum 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

În Municipiul București există aproximativ 200.000 de pensionari cu pensia mai mică de 1.162 de lei. Având în vedere că problemele de vedere în rândul persoanelor vârstnice sunt foarte des întâlnite, estimăm pentru acest proiect un buget de 50.000.000 de lei se arată în raportul de specialitate. Tot aici se mai arată că acest proiect a fost inițiat din cauză că în București există un număr mare de persoane vârstnice care au probleme de vedere.

Banii vor fi acordați o singură dată/ beneficiar.

CITEȘTE ȘI:

Traseiștii din Parlament. Zeci de dezertări din partide, PMP și-a pierdut grupul parlamentar, Tăriceanu a atras mai mulți aleși de la PNL

Citește mai multe despre ochelari, pensionari, primaria capitalei și proiect pe Libertatea.

Comentarii