Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV / Reacția lui Doru Bușcu, după ce a fost acuzat că PMB i-a concesionat un teren în timp record: "A durat doi ani, nu două luni"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > EXCLUSIV / Reacția lui Doru Bușcu, după ce a fost acuzat că PMB i-a concesionat un teren în timp record: "A durat doi ani, nu două luni"

EXCLUSIV / Reacția lui Doru Bușcu, după ce a fost acuzat că PMB i-a concesionat un teren în timp record: „A durat doi ani, nu două luni”

Primăria Capitalei i-a concesionat lui Doru Bușcu un teren în zona Dorobanți, la doar două luni după depunerea cererii, potrivit unei hotărâre a Consiliului General al Municipiului București (CGMB), care a fost publicată în Monitorul Oficial al Municipiului București (citește aici Hotărârea, la pagina 23).

De Dragoș Tănase,

UPDATE – Ora 18.15: Contactat de Libertatea, Doru Bușcu, redactor-șef al revistei Cațavencii, a făcut câteva precizări în legătură cu acuzațiile aduse de site-ul g4media.ro, potrivit căruia „Primăria București a concesionat în timp-record (două luni) un teren în zona Dorobanți (sectorul 1), fără licitație, familiei sale” și că ar fi consilier neoficial al lui Liviu Dragnea.

„Totul a durat doi ani, nu două luni. Am fost la Primăria Capitalei în ianuarie 2018, dar m-am „războit” – timp de un an și jumătate – cu Primăria Sectorului 1. În plus, curtea e a mea, terenul e al meu. L-am cumpărat în 2003, dar am uitat de el și, atunci, nu am fost atent la acte. Acum, când am vrut să construiesc un chioșc pe acea bucată de 46 de metri pătrați (care nici nu e foarte mare), nu am putut sa fac cadastru, din cauza unei greșeli a proprietarului. Precizez că este vorba de un imobil format din două apartamente, cu terenul aferent, iar acesta a declarat în acte „teren aferent apartamentului”, în loc de „aferent imobilului”. Și, astfel, terenul a rămas fără proprietar (în acte – n.r.), din cauza acestei neînțelegeri. Fiind un blocaj, am ajuns la un acord cu Primăria Capitalei să treacă în proprietatea sa, apoi să-mi fie concesionat, urmând ca apoi totul să se rezolve la tribunal. Mi-am pierdut răbdarea, stau cu muncitorii în curte și nu pot să ma apuc de treabă. Dar, chiar și asa, va mai dura câteva luni, mai ales că încă nu s-au lămurit problemele cu Primăria Sectorului 1. Însă totul este legal, aprobat de Consiliul General al Municipiului București (CGMB)”, ne-a declarat Doru Bușcu, care a confirmat că se poate face o concesionare și fără licitație publică, în baza legii 50/1991.

Vă reamintim că această concesionare, pentru extinderea locuinței existente, s-a făcut – fără licitație publică, în baza Legii 50/1991, care permite această metodă de înstrăinare a terenurilor ”pentru extinderea construcțiilor pe terenuri alăturate, la cererea proprietarului sau cu acordul acestuia” (Art. 15, litera e).

Întrebat cum comentează insinuarea că cererea sa a fost soluționată în timp-record, pentru că ar fi consilier neoficial al lui Liviu Dragnea și că a scris constant, în ultimul an și jumătate, texte pro-PSD și anti-Opoziție, acesta nu confirmă aceste lucruri și chiar susține că este doar un război dus de sursa citată împotriva sa.

„Consilier din umbră sau din lumină, în revista Cațavencii se pot citi, mai mult, texte anti-PSD. Iar, în ultima vreme, eu scriu mai mult despre Servicii, nu pro-PSD sau anti-Opoziție”, a adăugat Doru Bușcu.

De altfel, G4media.ro sugerează faptul că cel mai recent text publicat în Cațavencii de redactorul-șef Doru Bușcu acreditează ideea că SRI a fost organizatorul mitingului din 10 august, soldat cu violențele jandarmilor la adresa protestatarilor:

Un bărbat care a fost 5 zile în România săptămâna trecută, confirmat cu noul coronavirus în Italia. Anunțul MAE
Recomandări

Un bărbat care a fost 5 zile în România săptămâna trecută, confirmat cu noul coronavirus în Italia. Anunțul MAE

 

”Sâmbătă (11 august – n.r.) a fost, să zicem, o manifestație fără SRI. Vineri (10 august – n.r.), în schimb, a fost ediția cu. Cu SRI, fără SRI, cu SRI, fără SRI. Repetați asta cu voce tare un minut pe zi și se cheamă că avansați la înțelegerea limitelor libertății. Nu înseamnă că sâmbătă a fost totul pe civilie, dar organizatorii din pădure au eliminat brigăzile de ultrași și au păstrat în repertoriu doar armamentul de clasă B, adică manipularea prin rețele sociale, agitatorii de teren și falsele turnee de mobilizare externă, cu vectori din categoria Bot și Sandi Robinet”.

Concesiunea este și pe numele soției acestuia, iar terenul – care măsoară 46 metri pătrați – se află lângă proprietatatea celor doi aflată în cartierul Dorobanți, din sectorul 1.

Concesionarea, fără licitație publică, pentru extinderea locuinței existente, s-a făcut în baza Legii 50/1991, care permite această metodă de înstrăinare a terenurilor ”pentru extinderea construcțiilor pe terenuri alăturate, la cererea proprietarului sau cu acordul acestuia” (Art. 15, litera e).

Expunerea de motive a proiectului de hotărâre, semnată de primarul Gabriela Firea și publicată pe site-ul Primăriei Municipiului București (PMB), arată că pentru terenul situat pe Intrarea Aviator Teodor Iliescu familia Bușcu va plăti o redevență anuală de 848 euro, adică 3.983 de lei.

Haos în supermarketurile din România de teama coronavirusului. Imagini incredibile! „Niciodată n-am vândut atâta„
Recomandări

Haos în supermarketurile din România de teama coronavirusului. Imagini incredibile! „Niciodată n-am vândut atâta„

 

Doru Bușcu, redactor-șef al revistei Cațavencii, ar fi consilier neoficial al lui Liviu Dragnea, potrivit informațiilor  G4Media.ro. Sursa citată susține că el a scris constant, în ultimul an și jumătate, texte pro-PSD și anti-Opoziție.

Anul trecut, în noiembrie, Primăria Capitalei a atribuit un teren gratuit pentru construirea unei biserici în București. Parcela respectivă de teren a fost acordată Protoieriei Sectorului 6, pentru a ridica un lăcaș de cult în cartierul Militari. Hotătârea a votată, atunci, tot de consilierii Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

  • FOTO: Captură video -TVR

Citește și: VIDEO/ Chinezii care au plâns când au vizitat bojdeuca lui Creangă din Humulești. ”Ne-am săturat să stăm la înălțimi”


 

Close
Închide
  Close