MENIU CAUTĂ

Primăria Capitalei vrea să construiască locuințe sociale în sectorul 3. Votul se va da pe 4 mai

Distribuie

Primăria Capitalei vrea să construiască locuințe sociale în sectorul 3, iar în acest sens ar putea achiziţiona un teren de 60.000 mp în str. Vâlsăneşti nr. 1A, sector 3, conform unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei de vineri, 4 mai, a Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

În aceeași ședință, se va adopta un regulament pentru curăţenie în Centrul Vechi al Capitalei. Află care sunt amenzile propuse.

Și tot atunci, Primăria Capitalei vrea să acorde vouchere de 2.000 lei gravidelor pentru achitarea medicamentelor şi serviciilor; Așadar, voturile – în ambele cazuri – se va da după minivacanța de 1 Mai.

„Se aprobă demararea procedurilor de negociere pentru achiziţionarea terenului în suprafaţă de 60.674,38 mp situat în str. Vâlsăneşti nr. 1A, sector 3. Achiziţionarea terenului va fi supusă aprobării Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Negocierea se va face de către o comisie mixtă compusă din specialişti din cadrul aparatului de specialitate şi consilieri generali, stabilită prin dispoziţia primarului general”, prevede proiectul.

În expunerea de motive, semnată de primarul general, Gabriela Firea, se arată că Primăria Capitalei a făcut demersurile necesare în vederea identificării unor terenuri, având în vedere necesarul de locuinţe la nivelul Municipiului Bucureşti.

„Una dintre problemele cu care se confruntă Municipiul Bucureşti este deficitul de locuinţe. Obiectivul urmărit în ceea ce priveşte achiziţionarea terenului situat în str. Vălsăneşti nr. 1A, sector 3, în suprafaţă de 60.674,38 mp, este reprezentat de faptul că terenul este pretabil pentru construirea unor ansambluri de locuinţe sociale. Locuinţele vor fi destinate categoriilor sociale defavorizate care nu îşi pot permite achiziţionarea unei locuinţe de pe piaţa liberă”, reiese din document.CITEȘTE ȘI… REPORTAJ PE LITORAL/A renunţat la o carieră de 20 de ani în presă pentru o pensiune în Vama Veche. Acum îşi cazează foştii colegi şi prietenii/ VIDEO 

Citește mai multe despre Gabriela Firea, centrul vechi, curatenie, locuințe sociale, primaria capitalei, regulament, salubrizare și sectorul 3 pe Libertatea.

Comentarii