MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu

Primăria Capitalei vrea să acorde vouchere de 2.000 lei gravidelor pentru achitarea medicamentelor şi serviciilor; Votul, după vacanța de 1 Mai

Distribuie

Primăria Capitalei vrea să acorde femeilor însărcinate, începând cu săptămâna a 10-a de sarcină, de vouchere în valoare de 2.000 de lei. Voucher-ul va fi folosit pentru cheltuielile cu eventualele tratamente medicamentoase şi analizele medicale necesare monitorizării sarcinii, potrivit unui proiect de pe ordinea de zi CGMB din data de 4 mai, aflat pe site-ul instituției.

Potrivit proiectului, femeile gravide vor beneficia, începând cu săptămâna a 10-a de sarcină, de vouchere în valoare de 2.000 de lei pentru cheltuielile cu eventuale tratamente medicamentoase şi analizele medicale necesare monitorizării şi ducerii la bun sfârşit a sarcinii”, se arată în proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei de vineri, 4 mai, a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Este vorba despre un ”Voucher-ul Materna Bucureşti”, iar sumele necesare implementării programului de sprijin financiar vor fi asigurate prin bugetul Direcţiei Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti.

De aceste vouchere, poate beneficia orice femeie cu vârsta de peste 18 ani, cu domiciliul stabil în Bucureşti sau viză de reşedinţă de cel puţin 6 luni pe raza Capitalei, la data depunerii cererii, după săptămâna a 10-a de sarcină.

Ce alte stimulente a acordat Primăria Capitalei: Prima naștere, Prima Căsătorie

Primăria Capitalei a acordat un stimulent financiar în valoare de 2.500 de lei, petru fiecare nou-născut, conform unui proiect de hotărâre, adoptat în iunie 2017 în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti, cu 49 de voturi pentru şi o abţinere.

În mai anul trecut, s-a aprobat ajutorul pentru căsătorie. Consiliul General al Municipiului București a aprobat, astfel, proiectul de hotărâre privind acordarea unui stimulent financiar pentru constituirea familiilor. Condițiile pentru primirea acestui ajutor sunt ca cel puțin unul dintre soți să fie la prima căsătorie, să aibă reședința în București și să aibă vârsta între 18 și 35 de ani. Primăria poate acorda și derogări de la aceste condiții, cu aprobarea Primarului Capitalei.

La sfârșitul lunii august a anului trecut, Consiliul General al Primăriei Municipiului  București a aprobat acordarea unui stimulent de 500 de lei pe lună pentru persoanele adulte cu handicap. O veste excelentă pentru niște oameni bolnavi, pentru care fiecare leu contează în lupta pentru existență, dar și pentru plata medicamentelor de care sunt dependenți.

Citește și: FOTO EXCLUSIV | Alegerile FRF 2018 au fost câștigate cu ajutor divin! S-au rugat la cine trebuie, nu la Liviu Dragnea!

Citește mai multe despre cgmb, gravide, medicamente și primaria capitalei pe Libertatea.

Comentarii