Primăria mărește taxele pentru evenimentele organizate în centrul Capitalei; În Piața Constituției taxa ajunge la 30.000 de euro

19 mai 2017 10:47 De: ,

Noi prețuri pentru organizarea de evenimente în centrul Capitalei. Astfel, potrivit deciziei Consiliului General al Capitalei, un concert în Piața Constituției va costa 30.000 euro, iar unul în Piața Revoluției, 20.000 de euro. Perioada de închiriere e de maxim 5 zile, iar depășirea acestui termen va aduce o taxă suplimentară de 23.000 lei/zi. Prețul de închiriere scade cu 50%, pentru evenimentele sportive organizate în aceste locații.

Primarul General, Gabriela Firea a justificat mărirea acestor taxe prin faptul că în ultima perioadă există o solicitare mare pentru desfășurarea de activități în centrul Capitalei, acest lucru fiind încurajat și de tarifele scăzute pe care municipalitatea le percepea.

”În ultima perioadă, s-a constatat o creștere considerabilă a solicitărilor pentru desfășurarea manifestărilor culturale sau sportive în aer liber, locațiile solicitate pentru marea majoritate a acestora concentrându-se în zona centrală a Capitalei, o zonă supraaglomerată și cu trafic intens. Acest lucru este încurajat și de tarifele foarte scăzute pe care Primăria le percepe în prezent pentru ocuparea domeniului public. În paralel, odată cu creșterea numărului de solicitări a crescut și numărul reclamațiilor privind poluarea fonică cauzată de aceste evenimente, atât din partea locuitorilor cât și din partea instituțiilor din zonele respective.De aceea considerăm că majorarea tarifelor va avea ca rezultat o reorientare a organizatorilor de evenimente și pentru alte locații, din zona periferică, ceea ce va contribui la punerea în aplicare a unuia dintre principiile strategiei culturale a municipiului București, de a aduce acest gen de manifestări mai aproape de bucureșteni și de cartierele în care locuiesc”, a afirmat Gabriela Firea.

Potrivit proiectului de hotărâre, noile tarife sunt:

  • Piața Constituției = 137.000 lei (30.000 euro)/eveniment
  • Piața Victoriei = 91.000 lei (20.000 euro)/eveniment
  • Piața Enescu, Piața Universității (esplanada cu statui)
  • Piața Alba Iulia = 68.000 lei (15.000 euro)/eveniment.

Prin eveniment se înțelege perioada cuprinsă între minim 3-5 zile necesare pentru: montare scenotehnică, eveniment propriu-zis (concert, festival, targ etc.) și aducerea la starea inițială a locației.

Dacă numărul de zile solicitate este mai mare decât perioada prevăzută mai sus, se va achita o taxa suplimentară de 23.000 lei/zi. Totodată, proiectul de hotărâre s-a aprobat cu un amendament, potrivit căruia se reduc cu 50% a taxele pentru utilizarea temporara a locurilor publice în cazul evenimentelor sportive, ce se vor desfășura în piețele mai sus menționate.

Citește și: “Cea mai frumoasă fațadă”, premiată de Primăria Capitalei cu peste 200.000 €

Potrivit amendamentului, prin eveniment sportiv se înțelege perioada cuprinsă între 1-3 zile necesare pentru pregătire eveniment, desfășurare eveniment sportiv propriu-zis și aducere starea inițială a locației. În situația în care numărul de zile solicitate este mai mare decât perioada de 1-3 zile, propunem achitarea unei taxe suplimentare de 11.500 lei/zi’.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro