Mergi direct la conținut »
Investiție de aproape 120 de milioane de lei într-o parcare. Primăria Sectorului 3 va realiza lucrarea sub bulevardul Becebal
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Investiție de aproape 120 de milioane de lei într-o parcare. Primăria Sectorului 3 va realiza lucrarea sub bulevardul Becebal

Investiție de aproape 120 de milioane de lei într-o parcare din centrul Bucureștiului. Consilierii locali ai sectorului 3 au votat ieri un proiect privind construcția unei parcări subterane în zona bulevardului Decebal. Valoarea acestei investiții ar fi de 119,426,168 lei ( aprox. 25,000,000 euro).

De Delia Chilianu,

Indicatorii tehnico-economici au fost votați azi în Consiliul Local Sector 3 fără însă o consultare prealabilă a cetățenilor sectorului 3. Nici consilierii locali nu au primit prea multe detalii privind proiectul propus”, au transmis consilierii USR Sector 3.  Valoarea proiectului reprezintă 12% din bugetul Primăriei Sectorului 3.  “Este un proiect foarte important, vorbim de foarte mulți bani și era nevoie se fie consultați toți cetățenii sectorului 3. Am primit planurile cu doar o oră înaintea ședinței de consiliu, ceea ce nu este deloc în regulă”, ne-a declarat Ana Galbenu, consilier USR Sector 3.

718 locuri de parcare pe două niveluri

Proiectul propune realizarea unei parcări cu două niveluri subterane amplasată sub bulevardul Decebal, între Piața Muncii și strada Dristorului, cu aria desfășurată de 27.905 mp și aria utilă de 20.313 mp. Parcarea va avea o lungime de aproximativ 550 de metri și o lățime de aproximativ 17 metri” , se arată în raportul de specialitate al proiectului.

Parcarea va avea 718 locuri, din care 30 pentru persoane cu dizabilități și 6 locuri de parcare pentru motociclete. Atât accesul cât și ieșirea din parcare se va realiza din ambele sensuri ale bulevardului Decebal.

În sectorul 3, ca de altfel în tot Bucureștiul sunt mari probleme cu locurile de parcare. Primăria Sectorului 3 a început ridicarea mașinilor parcare ilegal pe carosabil, iar în prima lună, ”hingherii auto” au ridicat peste 200 de autovehicule.

 

 

Libertatea transmite LIVE, 24 de ore din 24, imagini din Centrul Vechi, din București

Close
Închide
  Close