De Răzvan Mihalașcu,

UPDATE 15:20: Primarul din Comarnic a revenit asupra declarației privind introducerea unei viniete pentru șoferii din București și Ilfov, precizând că din punct de vedere legal nu poate institui această taxă.

„Nu zic că nu mi-ar plăcea să pun taxă, dar nu avem cum legal. Orașul Comarnic este tranzitat de la un capăt la altul de DN1, iar drumul național este în administrarea CNAIR. Prin urmare, chiar dacă aș vrea să pun taxă nu am cum, pentru că drumul nu este în administrarea Primăriei Comarnic”, a precizat pentru Observatorulph.ro Sorin Popa, primarul orașului Comarnic.


Sorin Popa, edilul orașului Comarnic, a declarat că va urma exemplul primarului general al Capitalei și va introduce viniete pentru mașinile înmatriculate în București și județul Ilfov care intră în localitate, relatează ph-online.

De mai mulți ani, blocajele și cozile uriașe care se formează la sfârșit de săptămână în Comarnic au devenit o normalitate. Localnicii se plâng din cauza poluării cauzate de mașinile care tranzitează orașul.

Pe noi ne poluează la fel de mult ca și în București, pentru că stau mașinile cu orele pe raza orașului Comarnic. Vom face și noi o hotărâre de consiliu, că este ușor de făcut, prin care să impunem viniete pentru cei din București și Ilfov. Așa aducem și noi niște bani la buget.

Sorin Popa, primarul orașului Comarnic

Cine va trebui să plătească vinieta împotriva poluării în București

Proiectul de hotărâre privind introducerea de viniete în Capitală a intrat în dezbatere publică și, după 30 de zile, urmează să fie votat de consilieri.

Niște speciali și pensiile lor | PAH, despre legea votată în Parlament
Recomandări

Niște speciali și pensiile lor | PAH, despre legea votată în Parlament

Toate vehiculele care nu sunt înmatriculate în București sau în Ilfov vor intra în centrul Capitalei, de la 1 ianuarie 2020, doar după achitarea unei viniete, potrivit proiectului aflat în dezbatere.

Vinieta „Oxigen – B” pe zi în Capitală va costa 10 lei, pentru o lună 75 de lei, iar pentru un an 1.900. De această taxă vor fi scutiți cei care locuiesc în București și în județul Ilfov.

Pentru accesul în centrul oraşului a maşinilor Euro 3 va trebui achitată o vinietă electronică „Oxigen-C” de 75 de lei pe lună sau 900 lei pe an.

Mașinile sub Euro 3 nu mai au voie să circule prin centrul Bucureștiului.

Reprezentanții Primăriei Capitalei au precizat că la fiecare intrare din Municipiul Bucureşti vor fi montate camere, conectate la un sistem electronic. Sistemul va monitoriza întreg traficul din oraş şi va identifica numere de autoturisme care vor fi transmise către Poliţia Locală, amenzile fiind expediate prin poștă proprietarilor de autoturisme.

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter
GSP.RO

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter

Horoscop 29 ianuarie 2020. Gemenii au parte de multă gălăgie în jurul lor
HOROSCOP

Horoscop 29 ianuarie 2020. Gemenii au parte de multă gălăgie în jurul lor