MENIU CAUTĂ
28 Mai. 2018 15:52

Primarul Daniel Florea, prima reacție după incendiul de la Școala 124: Se afla în stadiul final pentru autorizarea ISU, avea uși antifoc și senzori de avertizare

Distribuie

Primarul Daniel Florea, prima reacție după incendiul de la Școala 124. Aceasta se afla în stadiul final pentru obținerea autorizației ISU și avea uși antifoc și senzori de avertizare la incendiu, a transmis edilul Sectorului 5, la peste 12 ore de la producerea evenimentului, printr-un comunicat de presă. 

În urma producerii incendiului de la Școala Gimnazială nr. 124, luni, 28 mai 2018, la ora 13.00, Primarul Daniel Florea a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Sectorului 5, în scopul adoptării la nivelul Autorității Locale a măsurilor ce se impun, conform competențelor instituționale.

Școala Gimnazială nr. 124 elaborase documentația necesară consolidării clădirii (expertiza tehnică efectuată în decembrie 2017) și se afla în stadiul final al pregătirii pentru obținerea autorizației ISU (faza de întocmire a scenariului de securitate la incendiu), în decursul acestui an, celelalte măsuri necesare fiind implementate: s-au montat senzorii de avertizare la incendiu, s-a ignifugat podul, s-au montat uși antifoc, a transmis Primăria Sectorului 5.

Daniel Florea a anunțat că, după ce autoritățile Statului cu competențe în domeniu vor încheia cercetările cu privire la cauzele incendiului și la situația clădirii, Aparatul de Specialitate din Primăria Sectorului 5 va demara în regim de urgență procedurile de refacere a unității de învățământ.

'Printr-o colaborare efientă între toți factorii de decizie, s-a identificat soluția pentru buna desfășurare a procesului educațional, elevii Școlii Gimnaziale nr. 124 urmând să fie relocați după cum urmează:

  • cele 3 clase pregătitoare la Grădinița nr. 35
  • cele 12 clase primare la Școala Gimnazială nr. 126
  • cele 11 clase gimnaziale la Școala Gimnazială nr. 143.

Programul de învățământ se va derula normal, zilnic, în intervalul orar 8:00 – 18:00, mai spune primăria.

Examenul de evaluare națională la clasa a VIII-a se va desfășura fără probleme, toate aspectele tehnice umând a se rezolva în zilele imediat următoare, se mai menționează în comunicat.

Școala 124 din București a ars în noaptea de duminică spre luni. Din fericire, în incendiu nu a fost rănită nici o persoană, dar pagubele sunt însemnate.

Incendiul a pornit în jurul orei 3, și timp de câteva ore, pompierii s-au luptat cu flăcările.

Elevii școlii 124 vor fi relocați către alte trei școli aflate în apropiere, în urma incendiului. Reprezentatul Inspectoratului Școlar București a anunțat că anul şcolar şi examenele naţionale nu vor fi afectate, dar şi că documentele şcolare au fost salvate din incendiu.

Citește și: INFOGRAFIE | Unde sunt investiţi banii din Pilonul II de pensii: Primăria Capitalei, Ministerul Finanţelor, Romgaz şi Volkswagen, printre beneficiarii contribuţiilor

Comentarii