De Răzvan Mihalașcu,

Primarului din Baia Mare i s-a făcut rău în timpul unei ședințe care a avea loc în biroul său. Pentru că acuza dureri puternice de abdomen, Cătălin Cherecheș a fost transportat la spitalul din Baia Mare, conform digi24.

În urma consultației, medicii au decis că nu este cazul ca primarul să rămână internat în spital.

Cătălin Cherecheș ar suferi de mai mult timp de o afecțiune gravă pe care ar fi neglijat-o în ultima perioadă, susțin surse din Primărie.

Primarul orașului Baia Mare ar urma să aibă joi un proces la Cluj Napoca.

Averea primarului Cătălin Cherecheș, verificată de ANI

Agenția Națională de Integritate a anunțat luni că a constatat existența unei diferențe nejustificate de 2.741.026,318 lei între averea dobândită și veniturile realizate de către Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare, în perioada 26 iunie 2012 – 31 decembrie 2017.

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Cluj, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate în perioada exercitării funcției de către CHERECHEȘ CĂTĂLIN.

De asemenea, întrucât în declarațiile de avere din data de 17 iulie 2017 (rectificată) și din data de 15 iunie 2018, persoana evaluată a declarat informații neconforme cu realitatea, în speță un împrumut de 500.000 euro acordat în nume personal (în anul 2016), Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracțiunii de „fals în declarații” în formă continuată, prevăzută de art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu aplicarea art. 35, alin. (1) din același act normativ”, se arată într-un comunicat al ANI.

Cătălin Cherecheș a spus că suma care i se impută de către ANI ca nejustificată provin dintr-o donație primită de la mama sa, Viorica Cherecheș.

Reprezentanții ANI susțin că i-au trimis lui Cătălin Cherecheș șase solicitări pentru a prezenta date sau informații relevante despre averea sa, însă edilul nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în acest sens.


Citește și:

Creierul unui jucător cu origini românești a salvat lumea hocheiului! Pe baza rezultatelor studiului asupra creierului lui Larry Zeidel, alți 146 de jucători din NHL care s-au ales cu leziuni cerebrale de pe urma carierei au obținut despăgubiri de 19.000.000 $

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor
HOROSCOP

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor