De Mihai Niculescu,

Ex-primarul comune Cristești era cercetat pentru neglijenţă în serviciu, fiind acuzat de mai multe abuzuri şi falsuri. Urmărirea penală împotriva lui s-a încheiat, procurorul de caz și prim-procurorul Dorina Dragomir de la Parchetul de pe lângă Judecătora Botoșani apreciind că a intervenit decesul acestuia. Acest lucru reiese negru pe alb dintr-o comunicare oficială, arată Digi24.

În știrea inițială preluată de la Digi24, sursa citată anunța că actualul primar al comunei Cristești a fost declarat decedat „în acte” și astfel a scăpat de urmărirea penală.

„Primarul dat în judecată este fostul edil al comunei Cristeşti, care este decedat. Comunicarea procurorilor se referă la decesul fostului edil” a precizat ulterior Digi24.

Lucian Borfotină era cercetat penal alături de secretarul comunei Cristeşti, Bogdan Peţenchea, într-un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu. Funcționarii publici au fost reclamaţi de o fostă angajată a primăriei, care fusese concediată.

După doi ani în care a făcut mai multe plângeri civile şi penale contra celor doi, reclamanta a constatat că ancheta stagna, astfel că a contestat modul în care s-a desfăşurat urmărirea penală.

Judecătorul care i-a analizat contestaţia i-a dat dreptate, constatând că singurele acte procedurale au fost audierea primarului şi secretarului din Cristeşti, fără administrarea altor probe.

Judecătorul a cerut lămuriri asupra dosarului instrumentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani.

„Vă facem cunoscut că în dosarul penal nr, 4338/P/2017, având ca obiect plângerea penală formulată de B. Elena , s-a dispus la data de 30.09.2019 clasarea cauzei cu privire la infracţiunea prevăzută de art. 298 Cod Penal, întrucât a intervenit decesul făptuitorului”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani.

Citeşte şi:

Pedofili străini în România. Cuplul de germani care droga băieți minori, racolați din zona Gării de Nord, înainte de a-i abuza sexual. Au fost „animatori pentru copii” în hoteluri din mai multe ţări!

Colectiv: justiție, nu privilegii! | Și alți români au fost infectați în spitale și merită tratament gratuit

Olandezul pedofil Johannes Visscher, subiectul unui documentar din 1997: „Creierul meu este o bombă”

O sportiva a fost călcată de tren, în timp ce avea căștile pe urechi. Tanara avea doar 18 ani
GSP.RO

O sportiva a fost călcată de tren, în timp ce avea căștile pe urechi. Tanara avea doar 18 ani

Horoscop 21 noiembrie 2019. Capricornii au tendința să fie mai duri cu cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 21 noiembrie 2019. Capricornii au tendința să fie mai duri cu cei din jur