MENIU CAUTĂ

VIDEO / Primarul orașului Gdansk a fost înjunghiat pe scenă. Edilul a murit în spital – UPDATE

Distribuie

Pawel Adamowicz, primarul orașului polonez Gdansk, a fost înjunghiat de mai multe ori, duminică seara, în timp ce se afla pe scenă la o acțiune de strângere de fonduri, scrie BBC News.

UPDATE 14 ianuarie, ora 15:50: Primarul Pawel Adamowicz a murit în urma rănilor suferite, au anunțat reprezentanții spitalului din Gdansk, unde era internat de duminică seară.

„Nu am putut câștiga”, a spus presei Lukasz Szumowski, ministrul Sănătății din Polonia.

UPDATE 14 ianuarie, ora 10:20: Primarul orașului Gdansk, Pawel Adamowicz, a fost supus unei operații extrem de complicate, care a durat cinci ore. Medicii spun că este în continuare în stare foarte gravă și sunt rezervați în ceea ce privește șansele de supraviețuire.

„Pacientul este în viaţă”, le-a declarat jurnaliştilor în jurul orelor 02.00 (01.00 GMT) chirurgul care l-a operat, Tomasz Stefaniak, la spitalul universitar din Gdansk, adăugând că „starea acestuia este foarte, foarte gravă” şi că „următoarele ore vor fi decisive”.

Ediloul a fost „grav rănit la inimă şi are alte răni la diafragmă şi la organele din cavitatea abdominală”, a adăugat chirurgul, înainte de a cere ca lumea să se roage pentru acesta. Rănitul a primit prin transfuzie 41 de unităţi de sânge.

„Am aflat că medicii au reuşit să îi restabilească funcţia cardiacă lui Pawel Adamowicz care a fost rănit grav. Există speranţă, dar starea lui rămâne serioasă”, a scris pe Twitter preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, la scurt timp după agresiune.


 

Atacatorul, un tânăr de 27 de ani, a urcat pe scena amplasată pentru o strângere de fonduri pentru achiziţionarea de echipamente medicale și  l-a lovit de mai multe ori cu un obiect ascuţit, relatează presa locală.

Martorii au povestit că bărbatul a urcat pe scenă, a luat microfonul și a început să acuze că a fost aruncat în închisoare de guvernul centrist, precedent al Platformei Civice (PO). Apoi, el l-a înjunghiat pe primar.

Vă avertizăm urmează imagini cu puternic impact emoțional: 

Edilul în vârstă de 53 de ani a fost transportat de urgență la spital, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale. Starea sa de sănătate este critică. Atacatorul a fost reținut de polițiști.


Citește și: Doctorul împins de sărăcie să servească la mese! Povestea tristă a unui medic care a fugit din Venezuela


 

Citește mai multe despre injunghiat, Lechia Gdansk și primar pe Libertatea.

Comentarii