MENIU CAUTĂ
13 Oct. 2018 17:10

Primarul unui sat din Peru a fost ales prin tragere la sorţi. S-a dat cu banul, ca la fotbal

Distribuie

Primarul unui sat izolat din Peru a fost ales vineri, 12 octombrie, prin tragere la sorţi, după cei doi candidaţi s-au aflat la egalitate după scrutin, a anunţat Comisia Naţională pentru Alegeri din acest stat, citată Agerpres. Pur și simplu, s-a dat cu banul, exact ca în fotbal.

În acest sport, înainte de începerea meciului, arbitrul îi cheamă pe cei doi căpitani de echipă pentru a da cu banul, astfel stabilindu-se care dintre echipa va începe partida, conform Regulamentul jocului de fotbal.

La fel s-a procedat și în acest caz, doar că învingătorul primea un nou mandat de primar, iar inedita alegere a edilului avut loc, în public, la sediul Comisiei Electorale speciale din Tibillo, regiunea Ica, în zona de sud-vest a statului Peru.

Moneda a fost aruncată în aer de însuși şeful Poliţiei din sat, iar învingătorul a ales stema, în timp ce pierzătorul a ales banul. Cei doi candidați rămași în cursă sunt veri și fiecare a obţinut 102 voturi, dintr-un total de 347 de sufragii exprimate în alegerile municipale care au avut loc pe 7 octombrie, iar ceilalţi candidaţi şi-au împărţit voturile rămase.

Șansa i-a surâs lui Wilbert Estrada, din partidul de centru Acţiunea Populară, învingându-și ruda, pe Javier Gallegos, din formaţiunea Mişcarea Regională de Muncă pentru Modernitate.

„Mulţumită Fecioarei din satul meu, tragerea la sorţi mi-a fost favorabilă. Sunt foarte fericit să muncesc pentru a face să progreseze acest sat uitat”, a declarat Estrada, în faţa presei.

Moneda peruană se numește Nuevo Sol peruano/Peruvian Nuevo Sol (PEN).

Recent, o altă întâmplare inedită a avut loc tot în Peru. Un bărbat a descoperit pe Google Maps că soția îl înșela. S-a întâmplat în 2013, dar el abia acum a văzut în ce ipostaze a fost fotografiată femeia.

  • FOTO – elcomercio.pe

Citește și – Comerțul atinge cote…mistice la pelerinajul de Sfânta Parascheva! La ofertă, unguent mânăstiresc, brâu cu psalmi și cruciulițe din aur medical!


 

Citește mai multe despre edil, peru, primar și tragere la sorţi pe Libertatea.

Comentarii